• 9.377.914 stemmen

Tio Tomás, a Contabilidade dos Dias (2019)

Animatie | 13 minuten

Genre: Animatie

Alternatieve titel: Uncle Thomas, Accounting for the Days

Oorsprong: Portugal / Canada / Frankrijk

Geregisseerd door: Regina Pessoa

Met onder meer: Regina Pessoa en Abi Feijó

Gesproken taal: Portugees

Plot Tio Tomás, a Contabilidade dos Dias

Deze kortfilm put uit de regisseuse haar persoonlijke en visuele herinneringen en is een eerbetoon aan haar oom Thomas, een bescheiden man met een eenvoudig en anoniem leven. Dit is haar erkenning van het feit dat men niet iemand hoeft te zijn om uitzonderlijk te worden in ons leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van John Milton

John Milton

Watch Tio Tomas, A Contabilidade Dos Dias Online | Vimeo On Demand (of gratis op YouTube met dank aan de NFB)

Niet moeilijk om te zien waarom deze kortfilm zoveel prijzen heeft gewonnen, erg mooi gemaakt. Het vakmanschap en de toewijding zijn overduidelijk. ‘Zo worden ze niet meer gemaakt’, vrees ik wel eens; maar gelukkig is Tio Tomás hier om te tonen dat er nog steeds prachtige animatie gemaakt wordt. Pessoa heeft er jaren werk aan gehad, om dit autobiografische verhaal op deze wijze te verfilmen.

Een grote sprong vooruit op Histoire Tragique avec Fin Heureuse (2005) en voor de animatieliefhebber die lullige euro die het kost om te huren, meer dan waard.

A Filmmaker’s Journey to Honor a Loved One in 'Uncle Thomas: Accounting for the Days' | Animation World Network