• 9.377.386 stemmen

Oorsprong: Portugal / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Marco Pontecorvo

Met onder meer: Joaquim de Almeida, Goran Visnjic en Stephanie Gil

Plot Fatima

"In 1917, in the midst of a world war, people needed hope. They received a miracle."

Deze film vertelt het verhaal van een 10-jarige herderin en haar jonge neef en nicht uit Fátima, die visioenen van de Maagd Maria zien. Hun verhalen inspireren gelovigen, maar ze krijgen ook te maken met woedende personen. Terwijl het woord van een profetie zich verspreidt, komen tienduizenden religieuze pelgrims naar de plaats toe in de hoop getuige te zijn van een wonder.

avatar van AniSter

AniSter

Hele mooie en sfeervolle film, opgenomen in een fantastische omgeving en knap gespeeld door Stephanie Gil, met veel dieptepunten maar met als hoogtepunt het Zonnewonder van Fatima.

avatar van goldendream

goldendream

Een film die ik zeker wil zien.

Ik heb wat informatie gelezen over de hemelse verschijningen en de boodschappen die Maria meegaf aan de kinderen. De inhoud van die boodschappen is angstaanjagend. Omwille van de geloofsafval zullen veel rampen over de wereld komen. In een soort visioen zou aan een meisje ook de hel getoond zijn, vele malen erger dan de Holocaust. Misschien verwar ik dat laatste met verschijningen op een andere plaats aan iemand anders, want ik heb heel wat gelezen. Ik vraag me af of deze akelige zaken ook in de film aan bod komen.

Volgens sommigen zijn de boodschappen al aan het gebeuren (Corona, bosbranden ...) en is de eindtijd begonnen. Ik zeg niet dat ik dit allemaal zomaar geloof, maar ik beken wel niet te weten wat wel of niet waar is.

avatar van Waku

Waku

Ben meestal niet zo happig op religieuze films maar deze "Fatima" fascineerde mij wel en maakte mij nieuwsgierig. Het is dan ook inderdaad een intrigerend verhaal. De film is sfeervol in beeld gebracht en de kinderen acteren redelijk. Er is een kleine rol weggelegd voor Harvey Keitel. Die had ik een tijdje niet meer gezien in een film. 3.5*