• 9.372.314 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Colombia

Geregisseerd door: Angello Faccini, Guille Isa

Gesproken taal: Spaans

Plot Dulce

In een afgelegen Colombiaans kustdorp moet de kleine Dulce leren zwemmen. Haar moeder helpt het meisje op weg, maar Dulce is angstig en huilt tranen met tuiten. Iedereen in het dorp weet dat het van levensbelang is om te kunnen zwemmen.

avatar van Movsin

Movsin

"Zijt ge kwaad op mij" vraagt het meisje. "Ik kan niet kwaad zijn op jou, omdat ik je moeder ben, maar ik ben wel bedroefd omdat ge niet kunt zwemmen".

Het is een passage met hart in deze documentaire die ons aantoont hoe in een Columbiaanse kustdorp vrouwen zich dagelijks inzetten bij het oogsten van schaaldieren tussen de wortels van bomen die bij vloed onder water komen te staan. De verplaatsing met bootjes vereist wel om, bij ongunstige weersomstandigheden, het zwemmen te beheersen, vandaar de zorg van de moeder.

Heel mooie beelden van die activiteiten, de natuur en ook de levensomstandigheden van deze mensen. Dulce en haar moeder wonen in een zeer eenvoidig houten huis op palen...

avatar van John Milton

John Milton

Mooie kortfilm inderdaad, enorm beheerst, en geen shot is overbodig. Van dit gezin hadden ze ook een langere film kunnen maken, denk ik.

DULCE on Vimeo