• 9.373.225 stemmen

Met onder meer: Daan Schuurmans, Ollie Becker en Elisa Beuger

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot De Maan Is Kapot

Een vader probeert zijn tegenstribbelende zoontje in bed te krijgen. Dit leidt tot een wervelende reis naar de halve (kapotte) maan. Op de maan komen vader en zoon mama tegen en blijkt dat er nog heel wat meer aan de hand is in het kleine gezin.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Ik heb een heel raar principe van niet op korte films stemmen op deze site omdat ik het toch een klein beetje vervuiling van mijn stemmenlijst vindt - ik hoop van harte dat er een aparte stemmenlijst zou komen voor korte films, maar tot die tijd...

Maar in elk geval: deze vind ik prachtig! Zin om 'm weer een keer te kijken, gelukkig zo voor handen in de NTR Kort! DVD box die ik gelukkig heb. Elisa Beuger ken ik nog van heel lang geleden toen ze me korte periode coachte, en mede dankzij deze film weet ik wéér waarom ik Daan Schuurmans zo leuk vind. Schitterende tekeningen ook, met een wending die ik niet zag aankomen.

avatar van John Milton

John Milton

In tegenstelling tot BlueJudaskiss heb ik tot nu toe weinig bewondering voor Daan Schuurmans, maar dat is op niet veel meer gebaseerd dan wat ik als begin twintiger van Costa (en zijn rol daarin) vond; niet eerlijk dus.

En hoewel ik hem nog steeds niet heel naturel vind (N.B. De Maan Is Kapot is ook alweer 11 jaar geleden), was dit een fijne short. Een soort sprookje over liefde, ouderschap en rouwverwerking. Paar kleine smetjes, maar het raakte me wel.