• 9.374.044 stemmen

Een Redelijk Leven (2020)

Documentaire | 19 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Lauranne Van den Heede

Met onder meer: Marc Didden

Plot Een Redelijk Leven

Marc Didden, een eigenzinnige regisseur en schrijver werd onlangs 70. Hij kijkt terug op zijn leven, een redelijk leven zoals hij het zelf noemt. Het is een persoonlijk portret van een man die uit het raam kijkt en zijn leven ziet passeren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik heb een vrij hoge dunk van Marc Didden. Als fervent Humo lezer ben ik altijd benieuwd wat hij nu weer uit zijn pen schudt, als regisseur heeft hij met Brussels by Night één van de meest indrukwekkende Vlaamse films ooit gemaakt maar ook de manier waarop hij over Bob Dylan praat.. Ik hang altijd aan zijn lippen. Er is gewoon iets hypnotiserend aan die ietwat monotone/slome manier van spreken en het is een goed idee van om Lauranne Van den Heede om Didden als voice-over te gebruiken. Toch neemt dat niet weg dat Een Redelijk Leven wel erg kort is en je eigenlijk niet veel wijzer bent over wat Didden drijft. Wat archiefmateriaal uit Brussels by Night & Sailors Don't Cry en een paar gekunstelde shots voltooien de 20 minuten, maar ze vliegen wel voorbij.

avatar van Metalfist

Metalfist