• 9.373.537 stemmen

The Shooting of Dan McGoo (1945)

Animatie / Komedie | 8 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Tex Avery

Met onder meer: Bea Benaderet en Frank Graham

Plot The Shooting of Dan McGoo

Dangerous Dan McGoo, een eenzame gokker, is verliefd op Lou. Zij werkt in de Malamute saloon waar Dan zijn dagen slijt. Op een avond komt Wolf in de saloon en begint Lou lastig te vallen.

avatar van Metalfist

Metalfist

De titel/plot klinkt je bekend in de oren? Wel, dat komt omdat Tex Avery al eens eerder een parodie heeft gemaakt op The Shooting of Dan McGrew. Het verschil met Dangerous Dan McFoo uit 1939 is dan ook dat de hoofdrollen van McGoo en zijn liefje zijn weggelegd voor Snoopy en Red. Waar ik Dangerous Dan McFoo nog wat te traag vond in vergelijking met het andere werk van Avery, is daar nu niets van te merken. De ene na de andere visuele joke passeert en de keuze om Droopy en Red te gebruiken in de hoofdrollen, de wolf zat al in het origineel, is een goede zet. Ook is deze short net wat groffer (dat begin met de strop voor kinderen!) en qua animatie ook net wat beter.

avatar van ichi

ichi

Very funny - en best veel galgenhumor. Ik wil meer!

avatar van Film Pegasus

Een heerlijke Tex Avery animatie met Droopy versus Wolf. Veel grappen met woordspelingen doen me denken aan de latere Naked Gun films. Zouden die hier hun inspiratie hebben gehaald? En de overgeile wolf is typisch in beeld gebracht. Een beeld dat nog steeds bekend is. En de prachtige Red, een sexy volwassen versie van Roodkapje. Al is de link hier minder aanwezig dan bij andere films met haar.