• 9.374.112 stemmen

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Tex Avery

Met onder meer: Wally Maher en Dick Nelson

Plot The Screwy Truant

Screwy Squirrel zou eigenlijk op school lessen moeten volgen, maar besluit om een dagje te spijbelen. Zijn spijbelen wordt echter ontdekt door een leerplichtambtenaar. Die zet alles op alles om hem weer op school te krijgen.

Screwy Squirrel (stemrol) (onvermeld)

Truant Officer Dog (stemrol) (onvermeld)

avatar van Metalfist

Metalfist

Vierde keer Screwy Squirrel, vierde keer 3.5* Dat is wel ongeveer de samenvatting bij mijn waardering van de hyperactieve (en gewelddadige) eekhoorn. In deze short besluit de eekhoorn te gaan spijbelen en wordt hij achtervolgd door een Truant Officer (wat blijkbaar een leerplichtambtenaar is in het Nederlands), iets wat volgens mij in de loop der jaren ook uitgestorven is. De spijbelofficier gaat natuurlijk op alle mogelijke manieren proberen om Screwy terug naar school te krijgen. De gevolgen zijn te verwachten en de ontstane chaos is leuk, hetzij wel iet of wat voorspelbaar. Leuke cameo ook nog van Red Hot Riding Hood en Wolfie uit Swing Shift Cinderella dat hetzelfde jaar zou uitkomen.

avatar van Film Pegasus

Pure chaos en dat in de 40s, het zou zo een filmpje van Nickelodeon kunnen zijn. Met absurde humor en het gebruik van de fourth wall. Het verhaal is zeer simpel en de animatie werkt vooral door de snelheid van de vele gags. Niet de beste Tex Avery, maar ik hou wel van de humor.