• 9.370.973 stemmen

Geregisseerd door: Diane Paragas

Met onder meer: Eva Noblezada, Princess Punzalan en Dale Watson

• meJane Bekijk via meJane

Plot Yellow Rose

De zeventienjarige Rose droomt ervan het dorp in Texas, waar ze illegaal verblijft, achter zich te laten om haar muzikale ambities waar te maken. Haar droom valt in duigen wanneer haar moeder door de immigratiedienst wordt opgepakt. Rose ontvlucht noodgedwongen het enige leven dat ze kende en gaat op zoek naar een nieuw thuis.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een tiener, op de rand van volwassenheid, staat er alleen voor wanneer haar moeder door de vreemdelingendienst ICE opgepakt en [spoiler[gedeporteerd wordt. Een uit het leven gegrepen film over de impact van het hedendaagse vreemdelingenbeleid onder het regiem Trump. Een zeer actuele film, die onverbloemd laat zien hoe wreed dat beleid is.

Een bij vlagen ontroerende film van documentairemaker Diane Paragas over volwassen worden in een onzekere omgeving. Het drama wordt naadloos ondersteund door mooie countrymuziek. Fraaie rol (en stem) van Eva Noblezada, in haar liedjes ondersteund door de prachtige stem van Dale Watson.

Ik heb genoten van het drama en van de muziek.

avatar van glenn2509

glenn2509

Mooie film waarin een 17-jarig Filipijns meisje ineens voor zichzelf moet zorgen omdat haar moeder het land uit wordt gezet. De film wordt ondersteund met leuke countrymuziek. Helaas mist de film diepgang en dat is jammer want alle ingrediënten zijn aanwezig om het gevoel nog meer aan te spreken en daarom heeft de film mij niet gepakt.

avatar van Waku

Waku

Drama film met toch ook nog een klein feelgood staartje.

De momenten van scheiding tussen moeder en dochter is soms best hartverscheurend.

De muzikale country intermezzo's maken het verhaal echter weer wat luchtiger.

3.5*/4*

avatar van scorsese

Aardige film over een Filipijns tienermeisje die illegaal in Amerika verblijft en een voorliefde heeft voor countrymuziek. Het hoofdpersonage die zich nergens thuisvoelt wordt prima neergezet, zeker ook vanwege de aanwezigheid van Eva Noblezada. Het verhaal meandert een beetje en de de problematiek omtrent illegale immigranten blijft wat aan de opervlakte.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardig filmpje wel dat helaas niet de hele duur weet te boeien, zeker het laatste halfuur wist de film me weinig meer te bieden. Maar verder wel oké geacteerd en vooral de locaties en het sfeertje in conservatief Amerika is best fijn en een mooie rol van die zanger. Maar uiteindelijk weet de film ondanks enkele grote thema's daar toch weinig mee te doen. 3,0*.