menu

Ill: Final Contagium (2019)

mijn stem
2,64 (7)
7 stemmen

Duitsland / Italië
Horror / Fantasy
105 minuten / 80 minuten (Amerikaanse versie)

geregisseerd door Kai E. Bogatzki, Domiziano Cristopharo, Lucio A. Rojas en Lorenzo Zanoni
met Ximena del Solar, Felipe Ríos en Chiara Pavoni

Een uit Chili afkomstig experimenteel virus wordt over de wereld verspreid via besmet geld. We zien het effect ervan in verschillende landen. In Italië steelt een dief besmet geld van een immigrant en raakt dodelijk ziek. In Kosovo ondergaat een transseksueel heftige operaties na het oplopen van een infectie en in Duitsland probeert een wanhopige vader zijn besmette zoon te redden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=DNXYX921rj4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van 606
3,0
606
Echt een smerige film, soort cabin fever kinda film!!

avatar van joolstein
3,0
Deze anthologiefilm was best leuk. Deze film bestaat uit vier segmenten van vier verschillende getalenteerde horrorregisseurs. Alle vier de regisseurs komen uit verschillende landen. Waardoor de vier verhalen over de verspreiding van een dodelijk virus zich minstens afspelen in drie landen op de wereld.

'Contagium' van Lucio A. Rojas (o.a. Trauma 2017) uit Chili vertelt over het begin van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door een experiment van een militaire wetenschapper Het deed me af en toe denken aan die film uit 2017. (vrouwen, huisje, lesbische scene..?) Wel één erg sterk effect! Helaas voelde het filmpje ook als niet af...

'Gully' van Lorenzo Zanoni (A Taste of Phobia 2017 ) uit Italië op dag 86 start het verhaal van een jonge man die, als gevolg van een goede daad en zijn eigen hebzucht leidt, tot een pijnlijke metamorfose. Het lichamelijk achteruitgang was erg mooi maar het bemoederen in het filmpje duurde mij iets te lang.

'The Body' van Domiziano Cristopharo (regisseur met de meeste films op zijn naam o.a. A Taste of Phobia 2017 ) uit Italië Door naar dag 104, dit is het treurige verhaal van een transseksuele vrouw die geobsedeerd is door haar schoonheid, en een toevlucht neemt tot cosmetische thuis -chirurgie, om zo geld te sparen. Yep ook deze gaat over lichamelijk verval en grafische was er ook ditmaal niets te klagen.

'The Cabin' van Kai E. Bogatzki (Scars of Xavier 2017) uit Duitsland Op dag 913 in een post-apocalyptisch tijdperk waarin geld het enige middel is geworden waarmee de geïnfecteerde in leven kunnen blijven doet een vader alles wat hij kan om zijn besmette zoon te redden. Het wordt gedeeltelijk getoond in video-opnames die de man documenteert op zijn videocamera dit maakt de belichting wat te donker. Het rust ook wat minder op effecten en gruwelen. Een behoorlijke afsluiter.

De segmenten zijn behoorlijk grafisch en bezitten soms erg goede SFX. Nadeel was dat ik een goede verbindende factor mistte, nu waren het zomaar vier filmpjes achter elkaar met min of meer hetzelfde thema. Ondanks het bewonderenswaardig goed is uitgevoerd leken het tweede en derde filmpje sterk op elkaar. Wat ook niet zo heel gek was doordat, regisseur Domiziano Cristopharo voor deze twee hoofdstukken de effecten leverde. Iedere kijker zal ook zo zijn eigen favoriet hebben maar geen enkele filmpje stelt echt teleur. De heren hebben dan ook zeker talent!

avatar van Theunissen
3,0
Na het zien de choquerende Chileense Horror film "Trauma (2017)" van regisseur Lucio A. Rojas, was ik opzoek naar nog een film van hem en toen kwam ik dus uit op deze "Ill: Final Contagium", welke geregisseerd is door vier verschillende regisseurs en dus ook bestaat uit vier verschillende Horror / Fantasy filmpjes. In deze vier filmpjes draait het om een experimenteel virus, welke over de wereld verspreid wordt via besmet geld en in deze film is dat te zien via vier landen (Chili, Italië, Kosovo en Duitsland) waarbij de uitbraak begint in Chili.

1e CONTAGIUM: Dit filmpje speelt zich af in de stad Santiago in Chili en is geschreven door Lucio A. Rojas samen met de actrice Ximena del Solar, die regelmatig bijdraagt ​​aan zijn films en die ook in dit filmpje een rol heeft en daarbij wederom uit de kleren gaat (net zoals in "Trauma"), en draait om het begin van de wereldwijde pandemie die is ontstaan ​​door een macabere experiment van een wetenschapper met de naam Andres Canessa (Felipe Ríos) en waarbij de eerste twee slachtoffers twee sexy vrouwen, te weten Lily (Ximena del Solar) en Natalia (Rayloren Mata), zijn die hem verleiden in een bar, hem daar dronken voeren en met hem naar zijn woning gaan en waar ze een metalen koffer / kist van hem stelen en vertrekken. Als ze deze metalen koffer / kist open maken in hun auto treffen ze veel geld aan, maar komt er ook stof / poeder in hun gezicht, waarmee de pandemie in gang wordt gezet.

Het filmpje duurt circa 26 minuten en heeft de typische kenmerken van Lucio A. Rojas zoals o.a. twee mooie vrouwen (dragen op een gegeven moment alleen nog ondergoed), wat naaktheid (de fraaie borsten van Ximena del Solar) en een verkrachting (van Natalia als Andres zich niet meer kan inhouden). Het verhaal stelt eigenlijk niet veel voor en enkel op het einde zie je wat Horror in vorm van goor, waarbij de twee vrouwen na het openen van de koffer beginnen te transformeren en dat werd best fraai (met ook het nodige goor) in beeld gebracht (eveneens een typisch kenmerk van Lucio A. Rojas). Eén van de vrouwen wordt daarbij doodgeschoten door de wetenschapper (die dan rondloopt in een beschermingspak) en de andere vrouw wordt meegenomen door een man (zonder beschermingspak), waarna het filmpje is afgelopen.

2e GULLY: Dit filmpje speelt zich af in de stad Rome in Italië en is geschreven door Lorenzo Zanoni en begint op de 86e dag van de uitbraak en draait om een luie man, te weten Owen (Tommaso Arnaldi), die geen werk heeft (en er ook niet op zoek naar is) en de hele dag wat zit te gamen en vettigheid zit te eten op de bank (zit dan ook in de pyjama) en waarbij zijn vriendin Stella (Silvia Morigi) voor de kost zorgt. Hij redt op één dag een man nadat deze een ongeluk heeft gehad, maar steelt wel zijn portemonnee. Als hij thuis het geld uit de portemonnee haalt en begint te tellen, stopt hij zijn vingers in de mond en raakt hij besmet. Vrij snel daarna begint hij zich niet goed te voelen (o.a. flinke pijn in de keel) en begint zijn lichaam te transformeren en krijgt hij flinke eetlust. Hij krijgt ook ruzie met zijn vriendin (die hem beu is omdat hij niets doet en ze gelooft hem ook niet meer) die ook ziek begint te worden (moet overgeven) en zij verlaat hem. Owen blijft zich dan maar volproppen met eten, zijn lichaam blijft transformeren en zijn verduisterde woning ziet er inmiddels uit als een varkensstal. Stella blijkt dan niet ziek te zijn maar zwanger te zijn en keert weer terug naar Owen. Zodra ze de woning binnenkomt treft ze Owen zittend aan op de vloer, die inmiddels ook enorm vet is (hij ziet eruit zoals Kolonel Walter E. Kurtz in de Oorlog / Drama film "Apocalypse Now (1979)") en hij kan ook niet meer praten, maar maakt geluiden van een varken. Stella zegt dan tegen hem:

"I'm sorry. We'll get through this. Together."

Waarna het filmpje is afgelopen.

Dit filmpje duurt met circa 30 minuten wat aan de lange kant en vond ik ook één van de minste filmpjes. Bij de transformatie van Owen is er wel weer het nodige goor (o.a. rottende tanden die ook uitvallen en pus welke uit ogen komt) te zien, maar het verhaal stelde weinig voor en het is ook vrij saai. Het leukste in dit filmpje is als een jongetje met een masker op langskomt voor "Trick or Treat". En als hij dan Owen ziet (die er vreselijk uitzag), zegt hij tegen hem:

"I like your mask, mister !"

Als Owen tijdens het begin van het filmpje thuiskomt en aan zijn vriendin Stella (die dan ook haar hand in zijn broek stopt) vertelt wat hij heeft meegemaakt, zien we op de achtergrond een nieuwsuitzending waarbij de wetenschapper uit het eerste filmpje wordt getoond en waarover gezegd wordt:

"He is suspected of illegally spreading toxin and biochemical substances."

3e THE BODY: Dit filmpje speelt zich af in de stad Pristina in Kosovo en is geschreven door Domiziano Cristopharo en begint op de 104e dag van de uitbraak en draait om de transseksueel Laura (Chiara Pavoni) die geobsedeerd is door schoonheid en die toevlucht neemt tot goedkope cosmetische chirurgie via een vrouwelijke doctor (Arianna Bonardi), die de klanten gewoon in een hun eigen huis behandelt. Laura krijgt daarbij spuiten (met fluoriserend groen spul) gezet in haar lichaam en is daar in eerste instantie ook heel blij mee (o.a met haar dikke lippen en grote borsten). Maar al snel daarna ontdekt ze dat de behandeling ook negatieve bijwerkingen heeft (omdat ze allemaal blaren en zweren krijgt op het lichaam waar de spuiten zijn gezet) en neemt ze contact op met doctor, maar die wilt alleen maar langskomen voor veel geld. Om aan dit geld te komen werkt ze als prostitué en als dan een klant langskomt die haar lichaam ziet, vermoordt ze hem met een mes en pakt ze zijn geld. Daarna komt haar vriendin Eva B (die afkorting staat waarschijnlijk niet voor Eva Braun ) langs, waarbij Laura er inmiddels uitziet als een soort van zombie, en zegt Laura tegen haar:

"I just wanted to be beautiful."

Waarna ook dit filmpje is afgelopen.

Dit filmpje duurt circa 27 minuten en vond ik persoonlijk het leukste filmpje. Ook hierin valt er weer wat goor te zien als het lichaam van Laura begint te transformeren na de behandeling en daarbij prikt ze o.a. met een keukenmes in de blaren en zweren van één van haar borsten op de badkamer. Transseksueel Laura gespeeld door Chiara Pavoni mocht er overigens ook best wezen, want als de doctor (die er best fraai maar ook wat eng uitzag) haar badjas afdoet zie je haar naakte lichaam en dan zie je zowel grote borsten als een kleine penis (daar neukt ze naderhand ook een klant mee). Na de behandeling (die er best pijnlijk uitzag, want daarbij wordt de spuit o.a. gezet in een tepel, borst, lippen en dijen) vond ik haar overigens uitzien als Lolo Ferrari (een Franse danseres en (porno)actrice met een borstomvang van 130 centimeter) met haar blonde pruik met lange haren en haar enorme borsten (die ook regelmatig te zien zijn).

Chiara Pavoni speelde haar rol best goed en ik moest lachen om haar toen op het einde een klant (een oudere man) langskwam die tegen haar zegt:

"Get naked."

Waarop zij dan zegt (omdat ze er inmiddels niet meer mooi uitziet vanwege de blaren en zweren op haar lichaam, die ze ook heeft afgedekt met kleding):

"No, no, let me suck your dick."

De klant wordt dan boos en zegt:

"I paid, and I wanna see you naked."

Als hij dan uiteindelijk het lichaam van Laura ziet, zegt hij "What the fuck ?" en loopt Laura op hem af met een mes en doodt ze hem door hem o.a. te steken in de buik, in de rug, in de keel en in zijn oog en dat werd best expliciet in beeld gebracht.

4e THE CABIN: Dit filmpje speelt zich af in een bos in Duitsland en is geschreven door Kai E. Bogatzki en begint op de 913e dag van de uitbraak en draait om een vader (Max Evans) en diens geïnfecteerde zoon Connor (Justin Salowsky), die afgelegen in het bos in een hut verblijven. De vader verzorgt zijn zoon en houdt een soort van videodagboek bij en hij is op zoek naar geld om zijn geïnfecteerde zoon in leven te kunnen houden. Omdat de wereld inmiddels is verandert in een post-apocalyptisch tijdperk, is geld namelijk het enige middel waarmee geïnfecteerden in leven kunnen blijven.

Dit is het kortst durende filmpje met circa 17 minuten en het is ook het minste filmpje. Het hele verhaal speelt zich af in en rond de hut en daarbij is wat goor te zien via een amputatie als een arm van Connor wordt geamputeerd met een bijl door de vader. En ook zie je een keer Connor eten van een vos, welke echter niet expliciet in beeld wordt gebracht. Uiteindelijk zal Connor doodgaan (die min of meer zelf zijn keel doorsnijdt met de bijl) en spreekt de vader (die inmiddels ook geïnfecteerd is) een laatste boodschap in waarin hij o.a. zegt:

"I hope you get what you deserve even if I'm not there to see it. And I hope you suffer as much as we did."

Waarna ook dit filmpje is afgelopen en ook de film.

"Ill: Final Contagium" stelt de vier verhalen mooi samen om het algemene verhaal te vertellen van hoe een virus snel een pandemie kan worden en wat de nasleep ervan tot gevolg heeft. Er zijn sterkere (het 1e en 3e filmpje) en zwakkere inzendingen (het 2e en 4e filmpje), maar geen enkele stelt echt teleur in het complete plaatje. Al met leuk om eens gezien te hebben en zeker in deze tijd waarin we ook te maken hebben met een wereldwijde pandemie.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:58 uur

geplaatst: vandaag om 07:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.