Grenzeloos Verraad (2023)
Genre: Oorlog
Alternatieve titels: Betrayal / Verraderlijke Liefde
Nederland
Geregisseerd door: Dennis Bots en Thomas Nauw
Met onder meer: Peter Nillesen, Dirk Gunther Mohr en Andreas Lessig
5,3 (753)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 30 maart 2023
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Bekijk via CANAL+
Plot Grenzeloos Verraad
Het Saksische boerengezin Wesseling biedt tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan meerdere Joodse gezinnen. Totdat ze op een dag gedwongen worden om een groep Duitse soldaten te ontvangen, geleid door Ludwig Mengelberg, een getraumatiseerde officier. Deze Ludwig is in Nederland opgegroeid en is het kind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader.
FunkStarr
- 1922 berichten
Dan zal ik ook maar mijn bijdrage leveren aan dit gedrocht, en hem het cijfer geven wat hij verdiend, 0,5*. 87 minuten van m'n leven weggegooid. Zelfs vrouwlief vond het slecht en dit is met afstand haar favoriete genre.
Verdomme man. Weet je wel niet hoe hard 400 amateurs aan deze film hebben gewerkt?
Sanne De Vries
Jongens, wat is er aan de hand met deze film? Naar aanleiding van de opmerkingen hier, ben ik eens verder gaan zoeken op andere review sites. Er worden inderdaad verwoede pogingen gedaan om de algehele waardering op te krikken.
Op IMDb staat intussen ook iets in de trant van 'ik ken de acteurs persoonlijk en ze zijn allemaal zó lief' met als toevoeging een regelrechte oproep tot het steunen van de acteurs door een hoge waardering af te geven. Wat intens sneu, zeg!
Onderaan de streep zal échte kwaliteit het altijd winnen van gekunstelde waarde. Wanneer de cast c.q. het productieteam denkt dat ze op deze manier er een succes van kunnen maken..... don't give up your day job!
Iets met een aap en een gouden ring komt in gedachten.
Coevorden
Wil je het tegengeluid van de echte fans van deze film horen, dan moet voor de lol eens kijken naar hun recensies op hun eigen Facebook-pagina: Grenzeloos Verraad - Reviews
Bevalt je commentaar hen niet, dan wordt er aardig geïntimideerd. Jammer.
Graaf Machine
Ik vond deze trouwens erg lachen. Daar heb ik meer van genoten dan van deze film...
Ik kan me niet voorstellen dat deze film nog waardelozer is dan die achterlijke recensie.
De link naar die pagina zegt 'inhoud niet gevonden'. Ironisch
Nou ja, zoeken op Grenzeloos Verraad en je komt er wel.
Kondoro
Ik zag het net. Echt komisch hoe amateuristisch het allemaal is. En dan heb je één negatieve beoordeling waarbij ze zelf toevoegen andere beoordelingen verwijderd te hebben. En ik citeer;
Helaas wel.
Flipman
Nou ja, zoeken op Grenzeloos Verraad en je komt er wel.
!
Grenzeloos Verraad
Wij van Grenzeloos Verraad laten negatieve berichten wel staan op facebook. Zie bij het bericht van; Ontdek Emmen; de berichten van *** en ***. We hebben wel geconstateerd dat er 1 fakeaccount tussen zat en die hebben wij verwijderd (was 1 dag actief ). Deze persoon is ook hier actief en in deze geef ik geen beoordeling af alleen een opmerking.
***Moderator: namen verwijderd***
En waarom mag iemand jullie geen negatieve recensie geven?
Dat telt minder dan al die lovende verhalen van eigen medewerkers?
FunkStarr
- 1922 berichten
Wow, dit gaat wel heel ver vind ik hoor. Het begint bijna op voetbal te lijken...Het heeft ook geen zin om de cijfertjes op te krikken want iedereen weet en ziet dat dit gewoon een slechte film is. Dat cijfer staat nu nog wat hoger maar zal uiteindelijk ongeveer in de buurt moeten komen van waar het hoort. Dus waar jullie mee bezig zijn slaat nergens op met die 5 sterren.
eRCee
- 1979 stemmen
Moderator: bericht verwijderd, graag geen volledige namen doorplaatsen vanaf een andere site.
Coevorden
Ik blijf erbij dat als je op IMDb 166 stemmen een 10 laat geven uit Zuid-Korea, dat dit vragen oproept en een vertekend beeld geeft. Als je een IMDb Pro account hebt zie je tot in detail hoe er in een bepaalde periode gestemd is.
Kondoro
Ik zie het bericht met de namen er in nog meermaals staan.
Waverick
Ik ga hier niet teveel woorden aan vuilmaken. 1 punt voor de gekozen locaties.
Flipman
Ik zie het bericht met de namen er in nog meermaals staan.
Kondoro
Gewoon half werk. Waarschijnlijk alleen jouw bericht gezien omdat die gemeld is en de rest niet door genomen. Denk dat die andere berichten ook verwijderd zullen worden als een moderator er even naar kijkt
Han Solo 420
Deze film was niet al te best. Met een speelduur van 87 minuten, was het nog steeds moeilijk mijn aandacht erbij te houden.
De belichting was zeer slecht. Dit was vooral het geval bij scènes die zich binnen afspeelde. Geregeld zaten er frames tussen waarbij de zijkanten overbelicht waren, waardoor er niets uit op te maken viel. Verder heeft de films veel flashbacks die helemaal niks toevoegen. Hiervoor is gebruikt gemaakt van filters die mij aan een blauwe variant van CSI: Miami deden denken. De dialogen en het acteerwerk waren zeer stijf. Vooral die scènes van die ondergedoken mensen, kwam ik moeilijk doorheen.
De locatie en de enkele Drentse accenten redden de film wat mij betreft van een 0,5*. Maar mocht ik de film nog eens voorgeschoteld krijgen dan zie ik een 0,5* nog wel gebeuren. Prima voor een CKV-project, maar verder is het niveautje 'The Escape from Auschwitz'. 1*
Flipman
Wel snap ik dat ze geschreven en geschoten werden. Die sequenties tonen aan waar Ludwig's ommekeer vandaan komt. Althans, ze doen een poging daartoe, want het komt mijns inziens niet mooi uit de verf.
Grenzeloos slecht
Na alle berichten in dit topic heb ik de film dan ook maar eens opgezet op Netflix en dat viel jammer genoeg echt niet mee. Alle waardering voor amateur-filmmakers die een leuk hobbyproject willen maken, maar zet het eindresultaat dan gewoon op Youtube of toon het op TV Drenthe ofzo. Als je het op Netflix zet beoordeel ik het als elke andere film en dan is het bar, barslecht geworden.
We volgen een boerenfamilie, onderduikers en een groep Duitsers met hun officier in een verhaal dat werkelijk geen seconde weet te boeien, spannend is of kwaliteit weet te bieden. Het acteerniveau is echt afgrijselijk matig, veel dialogen zijn gewoon opgelepeld zonder enige emotie of expressie. Vooral dat boerengezin is echt zo slecht. Sowieso helpt dat dialect niet mee om de film een beetje serieus te nemen. Even dacht ik bij de eerste minuten dat het nog niet zo slecht was als ik dacht, maar na een korte schietpartij moet het dan toch beoordeeld worden op het verhaal en het acteren en dan zakt de gehele film diep door het ijs.
Wat me ook nog goed stoorde was de veel te aanwezige muziek, beoordeeld om sfeer en emotie op te wekken, maar het werkt vooral op de zenuwen. Tragisch momentje en ja hoor, daar was weer een lading emo-muziek.
Is er dan helemaal niks goeds aan de film? Nee, eigenlijk niet. Ondanks dat het nog geen anderhalf uur duurde is het een enorm lange, saaie zit geworden. Echt totaal zonde van mijn avond, maar het kan niet altijd meezitten als filmkijker. Ik kan werkelijk niks bedenken wat me moet weerhouden de laagste score te geven. Dit soort projecten geven de Nederlandse film die blijvend slechte naam.
Han Solo 420
Ik vermoedde ook al de scènes zich 's nachts afspeelden, maar overdag waren opgenomen. Daardoor was het tijdsbesef in de film compleet afwezig. Kan moeilijk zeggen in welk tijdsbestek het verhaal zich heeft afgespeeld. Ja, met de data die je tijdens geschiedenislessen te horen kreeg, kan ik wel iets schatten. Maar niet door de film zelf.
Het gebruik van flashbacks en filters mogen ze inderdaad zelf weten. De meeste flashback vond ik weinig toevoegen. Wellicht die ene die jij opnoemt. (Ik moest weer even door de film klikken om te achterhalen welke je bedoelde.
Die naam Ludwig was mij even ontschoten en hier op de pagina staat geen uitgebreide rolverdeling.) Maar goed, de blauwe gebruikte filters vind ik zeer lelijk. Dus, ik zeur.
Han Solo 420
Een frikandel speciaal ben ik ook. Bedankt voor de tip. Ik heb het gecorrigeerd.

'Grenzeloos Verraad' wint prijs voor Beste Speelfilm in Glasgow: 'Dat je dan als nummer één dat festival verlaat is geweldig'

'Grenzeloos Verraad' is morgenavond (25 november) te zien op televisie: 'Gelukkig duurt de film niet zo heel lang'

Nederlandse WOII-film 'Grenzeloos Verraad' verdwijnt binnenkort van Netflix

Nederlandse WOII-film 'Grenzeloos Verraad' nu te streamen op Pathé Thuis