• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Gijs Blom, Aviis Zhong en Yen Tsao

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 21 oktober 2021

Plot Dead & Beautiful

"Play hard, bite softly."

Enkele verwende tieners ontwaken na een nachtje zwaar feesten in Taiwan. Ze komen tot de gruwelijke ontdekking dat ze in vampiers zijn veranderd. Terwijl ze aarzelend hun nieuwe sterke en onsterfelijke zelf omarmen, blijkt dat elkaar vertrouwen niet meer vanzelfsprekend is. Hun vriendschapsband komt in het gedrang.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van c.dragon

c.dragon

Traag met een psychologie van de koude grond en de acteurs konden me niet altijd overtuigen. Matig film in mijn ogen.

avatar van mrklm

mrklm

De jongvolwassen kinderen van vijf van de rijkste families ter wereld vermaken elkaar met idiote ‘spelletjes’. Eén van hen heeft net zijn eigen dood en begrafenis in scène gezet en komt opeens uit een taart gesprongen en dus is het tijd voor een nieuw spel. Het heeft iets te maken met het drinken van bloed en vampirisme, wat uiteraard een metafoor moet zijn voor hoe de rijken de armen uitzuigen. Een uitgekauwde metafoor in een film vol oninteressante, slecht uitgewerkte en volstrekt onsympathieke karakters. De prachtige beelden kunnen niet verhullen dat dit leeg is van binnen.

avatar van joolstein

joolstein

De titel van deze film is zeker een meer dan een zeer toepasselijke naam! De nachtscènes van Taipei, het futuristische vliegveld, het in neon badende interieur van een club en het half afgebouwde luxehotel dat deze uberrijke twintigers als basis gebruiken, zijn visueel verbluffend mooi geschoten. Helaas is de film ook behoorlijk dood, het is zo verschrikkelijke levenloos en zielloos als de bijtgrage "Ondode" zelf! Het leven van vijf verwende rijkeluiskinderen is een sleur en vervelend Zodoende doorbreken ze de leegte met extravagante zwartgallige spelletjes. Degene die aan de beurt is, bedenkt een leuke ervaring voor de rest. Maar de personages (rijkeluisjongeren zijn toch al moeilijker om sympathiek te vinden) krijgen weinig achtergrond en doen amper iets om onze sympathie te winnen (eerder het tegenovergestelde) De internationale cast, met onder anderen ‘onze’ Gijs Blom, is dienstbaar maar weet zich nergens echt te onderscheiden. Voeg daar nog het ijzige trage tempo aan toe. Er is zelfs niets van gore of naaktheid om de kijker wakker te houden. Oké vampierfilms hoeven echt niet vol actie te zitten om interessant te zijn, het is een genre dat zich makkelijk leent voor interessant dingen maar de personages moeten wel iets meer doen dan alleen maar zeuren en kibbelen met elkaar. De film probeert in de laatste akte nog een paar plotselinge onthullingen te geven, maar die voelen als mosterd na de maaltijd en hebben dus nog maar weinig effect! Geen traditionele vampierfilm, geen dramatische art-house-film en eigenlijk gewoon helemaal niets!