• 9.372.548 stemmen

Met onder meer: Robert Woods, Elga Andersen en Franco Lantieri

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Starblack

Starblack is een held die zich in het zwart kleedt. Zijn gezicht is bedekt met een zwarte sjaal en hij draagt op zijn hemd een zwarte ster, die hij altijd achterlaat op het toneel van zijn tussenkomsten, als een symbool van gerechtigheid. Op een dag moet hij het opnemen tegen de meedogenloze bankier Curry en zijn bende moordenaars. Slaagt hij erin met deze gangsters af te rekenen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

vpro cinema schreef:

De Duitse geldschieters waren zo teleurgesteld dat het produkt pas in 1972 in Duitsland werd uitgebracht. De Duitse titel, DJANGO, is er pas in de Duitse nasynchronisatie ingebracht, in de hoop op die manier toch nog een paar stuivers te verdienen. Het was volksbedrog, want Django komt in de film niet voor.

bron

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week ontvangen en vanavond bekeken op een Duitse dvd in het Engels met Duitse subs.

Dit is een uiterst curieuze Spaghetti western met Woods in de hoofdrol, als een soort van kruising tussen Robin Hood en Zorro, incl. een doofstomme sidekick.

Op het hoesje staat een filmposter met daarop een geheimzinnige gunfighter, met een zakdoek over zijn mond en neus om niet herkent te worden, echter.... in de film zelf is hij heel anders uitgedost:
namelijk met een soort van blauwe panty over zijn hoofd, wat hem eerder doet gelijken op die lui van The Blue Man Group (om het woord "Smurf" hier nog maar even te vermijden), dan op een gemaskerde revolverheld.

Al kijkend wist ik niet goed wat ik hier nu van moest denken. Ik ben er van overtuigd dat deze film oorspronkelijk als serieus was bedoeld, maar ik kon 'm al spoedig absoluut niet zo meer bekijken. Het was allemaal zo absurd, idioot en kneuzig, dat het enorm op de lachspieren ging werken.

De ene gestoorde scene volgde de ander in rap tempo op.

Zo is er een scene, die als romantische liefdesscène is bedoeld, waarbij de blonde dame haar liefde uit aan de held, Starblack en ze hem zegt dat ze van hem houdt, nee, dat ze eigenlijk altijd van hem heeft gehouden. Niks mis mee? Behalve dan, dat hij nog steeds zijn blauwe panty over zijn hoofd heeft en dat ze geen idee heeft wie hij werkelijk is. Dit levert zo'n absurde en bijna surrealistisch scene op, dat ik keihard zat te lachen.

Maar het absolute hoogtepunt van de film is zonder enige twijfel het moment dat Woods zijn gitaar pakt en het thema lied gaat zingen... tenminste hij zit ontzettend slecht te playbacken. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Dit doet met terugwerkende kracht het playbacken vroeger in "Op volle toeren" als briljant over komen. Wat was dit hilarisch slecht, zeg!

Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat onze held zijn doofstomme (!) sidekick heeft geleerd zijn stem te imiteren, ja, je leest het goed: hij kan niet praten noch horen, maar kan wél de stem van Woods minutieus nadoen...

En dit gaat zo de hele film door... in de finale komt onze held aanrijden en wordt in het stadje opgewacht door alle schurken, die hem met zijn allen van zijn paard knallen, om er dan achter te komen dat het plotseling een pop blijkt te zijn. Hahaha!

Zoveel onzin, knulligheid en idioterie kom je niet snel in één film tegen, dit is onbedoelde camp op zijn best, maar wanneer je de film als een serieus bedoelde western beschouwd, zakt ie finaal door het ijs.

Omdat ik mij er toch ontzettend mee heb vermaakt, geef ik hem een vijfje, ofwel 2,5 ster, maar ik heb het gevoel dat dit wel eens tot een persoonlijke cult film zou kunnen gaan uitgroeien en ik 'm steeds hoger zal gaan waarderen.

avatar van thunderball

thunderball

Wat ook ontzettend grappig was:

tegen het einde zegt de moeder van onze held tegen hem dat ze al die tijd wist dat de oom haar man (en dus zijn vader) had vermoord, maar dat ze het niet tegen onze held vertelde, omdat ze bang was hem in de problemen te brengen. En.. er na zegt ze ook nog over die oom de legendarische woorden: "Ik ben dan wel met hem getrouwd, maar... hij heeft mij nooit echt gehad!" Hahahaha!!!

Het was allemaal zo knullig, clichématig en dom, dat ik de hele film enorm heb zitten lachen.
Wat dat betreft wel een aanrader!

avatar van Defective

Defective

thunderball schreef:

Wat dat betreft wel een aanrader!

Haha, je hebt me nieuwsgierig gemaakt. De film is binnenkort op Netflix te zien, dus ga hem een kans geven.