• 9.372.862 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 oktober 2020

• meJane Bekijk via meJane

Plot Jackie en Oopjen

De twaalfjarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum, omdat haar moeder er werkzaam is. Na sluitingstijd dwaalt Jackie er maar al te graag rond. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks en breekt er paniek uit in het museum.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 14 oktober in de bioscoop (Just Film Distribution)

avatar van Wouter

kappeuter schreef:

Vanaf 14 oktober in de bioscoop (Just Film Distribution)

En nu al een stem!

Wouter schreef:

En nu al een stem!

Bij deze verwijderd. Bedankt voor de tip!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Logica is bijzaak in erg leuke kinderfilm, leuk ouderwets & ouderwets leuk. Met veel plezier gespeeld, (gelukkig) zonder al te veel maatschappelijke thema's maar wél een grappige geschiedenisles voor jong en oud. Typisch zo'n film die nergens echt verrassend is maar waar niemand zich een buil aan kan vallen. Fijn!

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Abatutu had een druk jaar. Engel, deze film en Poeslief.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Laatste anderhalve decennium worden we in Nederland doodgegooid met afschuwelijke romcoms, daar staan echter een aantal goeie jeugd- en kinderfilms tegenover, zoals De Boskampi's van Arne Toonen, Oorlogsgeheimen van Dennis Bots, Jongens en Kapsalon Romy van Mischa Kamp, Mijn Bijzonder Rare Week met Tess van Steven Wouterlood en nu deze weer van Annemarie van de Mond die eerder al met Ellen Smit Gewoon Vrienden regisseerde.

Het verhaal gaat over Oopjen Coppit, een van de twee huwelijksportretten van Rembrandt van Rijn waar toen nog zo'n gedoe over was, die tot leven komt en belandt in het Amsterdam van de 21ste eeuw. De daaropvolgende Catweazle -achtige toestanden zijn best komisch, maar ook weer niet zo heel origineel en daar had naar mijn smaak meer mee gedaan kunnen worden. Wat ik wel irritant kan vinden aan veel van die Nederlandse kinderfilms is dat alles er altijd zo truttig en vrolijk uitziet. Van die megagrote huizen en dan met van dat bontgekleurde Hema-servies, meubeltjes van de Ikea, blije koelkastmagneetjes, kinderkleding ook zo truttig vaak, een petje dat achterstevoren zit..

Leny Breederveld (Mevrouw Pos uit Sint-Hubertusberg, Theo & Thea en de Ontmaskering.., Lover or Loser) is weer eens heerlijk op dreef als dominante moeder, een soort Mrs. Bates, als ze dat lege blikje voor de voeten van die straatmuzikant werpt haha...

avatar van mrklm

mrklm

Mouna Meyer [Karina Smulders] is betrokken bij de onthulling van het Rembrandt van Rijns schilderij Jackie & Oopjen in het Rijksmuseum maar is vergeten een bloemetje mee te nemen voor de Franse delegatie. Daarom vraagt ze haar dochter Jackie (!) [Frouke Verheijden] om snel een bloemetje te halen en dit af te geven. Kort na sluitingstijd komt Jackie opeens oog in oog te staan met de échte Oopjen [Sarah Bannier], die uit de lijst van het schilderij is gestapt om zich te herenigen met haar jongere zus Aeltje. Jackie besluit Oopjen te helpen bij haar zoektocht. Dat wordt lastiger wanneer het nieuws van Oopjens verdwijning uitlekt, ook al omdat een antiquair in geldnood [Bert Hana] en diens moeder [Leny Breederveld] ontdekken hoe de vork in de steel zit. Een origineel, fantasierijk uitgangspunt dat volop gebruik maakt van Oopjens verwarring in de moderne wereld. Banniers komische stijl is wat over-the-top en de groeiende band tussen Jackie en Oopjen was beter uit de verf gekomen met wat beter uitgewerkte karakters, maar de originaliteit en de aanstekelijke energie zijn grote pluspunten.

avatar van bjerik76

bjerik76

er zijn tal leuke kinderfilms / familiefilms waar ook humor voor de ouderen in zit.

Bij deze was dat echter niet. het acteerwerk was overdreven , niet leuk. de geluiden die erin verwerkt is heeft een wat Sesamstraat niveau.

Vond ook heel wat dingen niet kloppen, maar laten we er vanuitgaande dat het een kinderfilm mis, wat een kind niet zal opmerken.

Het enigste leuke is Leny Breederveld . Alleen haar stem brengt al veel nostalgie naar boven, en haar type steelt de gehele film, ook al is haar rol vrij klein.

Ze hadden dit beter aan de makers van " Welkom in de middeleeuwen" over kunnen laten.

Dan had het een veel betere film kunnen zijn.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

zelden zo gelachen, met name in het begin, met een familiefilm.