• 9.373.071 stemmen

La Odisea de los Giles (2019)

Komedie | 116 minuten

Met onder meer: Ricardo Darín, Luis Brandoni en Chino Darín

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 9 juli 2020

Plot La Odisea de los Giles

Een echtpaar besluit om samen met hun vrienden een bedrijf op te richten in een rustig Argentijns dorpje. Ze brengen daarvoor al hun spaargeld naar de bank. Maar dan slaat het verschrikkelijke noodlot toe: een corrupte bankmedewerker gaat ervandoor met al hun centen. De vrienden bedenken een wraakplan om hun vermogen terug te krijgen.

Vanaf 9 juli in de bioscoop (Cinéart Nederland)

avatar van schumacher

schumacher

Is voor een bepaalde groep mensen deze film.

Niet mijnen dada.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

schumacher schreef:

Is voor een bepaalde groep mensen deze film.

Niet mijnen dada.

Dat is een prachtige omschrijving. Dank!

avatar van Walter S.

Walter S.

Benieuwd voor welke groep deze film dan is. In ieder geval niet voor mij, want ik vond het niet grappig en wel saai.

Op de rij voor en achter me zaten ze dan weer wel heel hard te lachen, waarschijnlijk Argentijnen die om inside jokes lachten, want ik heb echt niks grappigs aan deze film kunnen ontdekken.

avatar van wwelover

wwelover

Geestige film met een leuke cast. Niet heel spannend of verrassend allemaal, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Mementos75

Mementos75

Mr Thee schreef:

Dat is een prachtige omschrijving. Dank!

Prachtige omschrijving die weinig zegt over de film, maar alleen iets over Schumacher die blijkbaar van andere soorten films houdt

avatar van mrklm

mrklm

Het feit dat deze film twee Goya's won doet vermoeden dat het treurig is gesteld met de cinema in de Spaans- en Portugeestalige landen op het Amerikaanse continent. Deze vermeende komedie valt vooral op door het totale gebrek aan originaliteit en een overdaad aan overbodige dialoog. Regisseur/co-scenarist Sebastián Borensztein vindt het zelfs nodig om scènes zelfs volledig te herhalen, zoals wanneer hoofdpersoon Fermin [Ricardo Darin] een nieuw plan uitlegt om wraak te nemen op een man die hem en een aantal anderen een flinke som geld heeft weten te ontfutselen. Dat legt hij eerst aan één iemand uit, vervolgens - in vrijwel exact dezelfde woorden - aan iemand anders. Tja, zo ingewikkeld is het nu óók weer niet.

Een competent gemaakte maar saaie heistfilm die expliciet leunt op andere (betere) films - Fermin laat zich inspireren door te kjken Peter O'Toole in "How To Steal A Million". - en de standaard bordkartonnen karakters laat opdraven. Maar het duurt 45 minuten voordat er überhaupt een reden is voor die heist en dan duurt het nog meer dan een uur - dat bestaat uit een veelvuldige herhaling van zetten - voor we tot het volstrekt voorspelbare einde komen. Geen originaliteit, grappen waar ik geen enkele keer om heb kunnen lachen, en vooral het eindeloze geouwehoer nodigden mij uit om een uiltje te knappen. Voor wie van dat laatste houdt, is dit een geschikte film.

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Aardige film. Niet echt een komedie.