• 9.370.314 stemmen

The Way of the Wind (2023)

Drama / Historisch | 103 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Drama / Historisch

Geregisseerd door: Terrence Malick

Met onder meer: Géza Röhrig, Mark Rylance en Matthias Schoenaerts

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot The Way of the Wind

'The Last Planet' vertelt het verhaal van Jezus Christus aan de hand van een reeks evangelische parabels. Jezus trekt samen met zijn apostelen, waaronder Petrus, rond om mensen te verlossen van hun zonden en de harmonie tussen God en mensen te herstellen. De tegenstander van God, Satan genaamd, probeert Jezus herhaaldelijk in de val te lokken.

Bij Terrence Malick:

Terrence Malick Begins Shooting New Film ‘The Last Planet’:

Reports are coming in that the elusive filmmaker has begun shooting his next film near Rome. Various Italian publications are reporting that Malick has embarked on a shoot for his new film The Last Planet near Anzio, south of Rome, notably in the nature reserve of Tor Caldara. The film will reportedly convey passages “in the life of Christ” through representing evangelical parables. One Big Soul adds that the shoot has actually been underway for a few weeks.
Eerst was er Gibson met Hacksaw Ridge, vervolgens kwam Malick met A Hidden Life, daarna Gibson met Resurrection en nu dit overweldigende nieuws over weer een nieuwe film van Malick. Diepe buiging!

McSavah

Gibson vergelijken met Malick? Heb laatst het begin gezien van Hacksaw Ridge.. weerzinwekkende 'cinema'.

Malick

Zouden ze elkaar kennen? Zouden ze vrienden van elkaar zijn? Kan bijna niet anders!

McSavah

Ik denk dat ze het met elkaar doen.

Mark Rylance to play four versions of Satan for Terrence Malick:

“Terry wrote four versions of the character of Satan,” he said, “and I thought I would play only one. But I heard I was going to play all four. One of them must have been a woman at some point, but it was when he asked me to grow a beard that I realised I wasn’t going to do it that way.

“I’m very happy to act for Terrence Malick, but I’m intrigued, because I hear he talks to you all the time. And coming from the theatre, I’m not used to the director yelling at me while I act or tell me what to do. But his films always intrigued me.”

Mark Rylance vorige week nog ontmoet op het vliegveld van Venetië.

avatar van John Milton

John Milton

Erg benieuwd wat hij hiermee gaat doen. Religie is verweven met Malicks werk, maar hier kunnen we er echt niet omheen

avatar van Warp

Warp

Dat is snel.

avatar van jipt

jipt

Malick schreef:

Bij Terrence Malick:

Terrence Malick Begins Shooting New Film ‘The Last Planet’:

Raar om de filosofische films van Malick met de moralistische films van Gibson te vergelijken. Beide hebben een theologische inslag maar de benadering van de regisseurs is compleet anders.

DwarreI

Naast het feit dat ze handelen over een man die dienst weigert vanuit een bepaalde overtuiging, hebben Hacksaw Ridge en A Hidden Life echt helemaal niets met elkaar te maken. Gelukkig niet.

Malick

Jawel hoor: ze willen beiden de kijker en of toehoorder overtuigen van een christelijk leven, de grootsheid van God, et cetera. Ook Malick is uiteindelijk een moralist.

DwarreI

Maar in tegenstelling tot Gibson pakt Malick zaken veel subtieler aan door vragen op te werpen en probeert hij je niks door de strot te duwen.

Malick

Oh, maar dat zal niemand ontkennen.

DwarreI

Waarom zouden ze dan vrienden van elkaar zijn als hun manier van werken totaal niet op elkaar aansluit?

DwarreI

Vanuit die gedachtengang is eigenlijk alles mogelijk en kun je in principe dus ook alles roepen..

avatar van cholopotter

cholopotter

Kijk aan, meer reli-kitsch van heer Malick.

avatar van deridder

deridder

Hier heb ik zoveel zin in! Wat kijk ik hier - mijn god - naar uit! En Malick is zeker een beetje reli maar is hij kitsch?

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Hoe gaat het hiermee dan? Heb wel zin in een film over Jezus.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geen 180 minuten ditmaal? Is de speelduur wel correct? Malick kennende zal dit zware turf worden.

avatar van Johan24

Johan24

Weet iemand of er al meer bekend is over een eventuele release?

avatar van mister blonde

mister blonde

Het is 2025... Malick is nog steeds aan het editen haha.

avatar van Richardus

Richardus

mister blonde schreef:

Het is 2025... Malick is nog steeds aan het editen haha.

Ik vroeg het me net af. Die vent edit nog meer dan hij materiaal schiet. Ik kijk er wel naar uit.

3000 uur materiaal geschoten en het editen zou "nowhere near finished" zijn met mensen die vrezen dat het wel eens z'n "unfinished symphony" gaat zijn...