• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Kim Seung-woo

Met onder meer: Lee Young-ae, You Chea-myung en Park Hae-jun

Gesproken taal: Koreaans

Plot Nareul Chajajwo

"A Search That Knows No Limits."

Het is zes jaar geleden sinds de plotselinge verdwijning van de inmiddels twaalfjarige Yoon-su. Vanaf dag één zijn moeder Jung-yeon en haar partner Myeong-guk naarstig op zoek naar hun zoon, maar ondanks hun vele inspanningen is er tot nu toe geen doorbraak in de vermissingszaak. Dan is daar plots een anonieme beller die beweert Yoon-su gezien te hebben in een afgelegen vissersplaatsje. De tipgever beschrijft de jongen met veel details.

Senior Police Officer Hong

Jin-wook's Mother

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Na een kalm begin, wordt de film steeds grauwer. Een film vol plotwendingen en geweld, zoals enkel de Koreanen daar goed mee wegkomen.

Sterk! 4*

Het eind had van mij wat eerder mogen vallen. Beetje te veel Hollywood naar mijn smaak.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Wat een geweldig debuut is dit! En wat een acteerprestatie van Yeong-ae Lee. Het einde (en zeker het stukje net voor het einde) vind ik juist erg sterk. Ga dit zien. Wel een waarschuwing: het is heftig (en gebaseerd op waargebeurde verhalen).

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Persoonlijk vond ik het een draak van een film. Ik kreeg het idee dat ze alle drama films uit de laatste 10 jaar hebben gecombineerd en voor een een super, duper over de top drama film gingen, bij vlagen zelfs lachwekkend. Niet aan mij besteed en persoonlijk mijn slechtste iffr film dit jaar. Het is dat ik niet meer aan cijfers doe, want anders ......

Daarnaast zitten er tal van ongeloofwaardige scenes in die het plot ook geen goed doen, ik ben dan ook verast van de positiviteit hier.

avatar van BBarbie

BBarbie

Pakkende thriller over een alleenstaande moeder, die na een telefoontje op zoek gaat naar haar zes jaar eerder verdwenen zoontje. Niet verwacht dat deze aanvankelijk rustig voortkabbelende film zo’n gewelddadige –typische Koreaanse– climax zou krijgen. Ik ben daar geen fan van.

Over het geheel genomen niettemin een boeiende film. Het onverwachte slotakkoord vind ik wel mooi.