• 9.372.182 stemmen

The Ritchie Blackmore Story (2015)

Documentaire / Muziek | 134 minuten / 87 minuten (tv-versie)

Genre: Documentaire / Muziek

Speelduur: 134 minuten / 87 minuten (tv-versie)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alan Ravenscroft

Met onder meer: Ritchie Blackmore

Plot The Ritchie Blackmore Story

Ritchie Blackmore wordt door velen gezien als één van de beste gitaristen aller tijden. Van zijn pop-roots met The Outlaws en zijn vele sessie-opnames in de jaren zestig, via het definiëren van hardrock met Deep Purple en Rainbow in de jaren zeventig en tachtig en tot de renaissance-rock van Blackmore's Night heeft Blackmore zijn stempel gedrukt op veel verschillende stijlen. Door uitgebreide nieuwe interviews met hemzelf plus bijdragen van veel van zijn collega's en bewonderaars - waaronder Brian May, Lars Ulrich, Steve Lukather, Joe Satriani, David Coverdale, Gene Simmons en Steve Vai - wordt het verhaal van Blackmores opmerkelijke carrière verteld.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ritchie Blackmore, 75 jaar ondertussen, was de virtuoze gitarist van voornamelijk Deep Purple en Rainbow, zijn latere eigen band.

Blackmore stond ook bekend als een ruziemaker, en lastige man om met samen te werken.

Ikzelf heb vele verhalen rond hem gehoord over zijn moeilijke karakter, maar dat was vooral door de mensen waarmee hij in de clinch lag en nooit hoorde je hem zelf.

In deze documentaire komt hij zelf aan het woord, en ik moet zeggen dat hij hier wel sympathiek overkomt, en hij geeft zelfs zijn fouten, dat hij soms agressief was, toe.

Ook de muziek komt natuurlijk aan bod.

Blackmore's Night, de band die hij had met zijn vrouw heb ik bij toeval ontdekt en ik was toen verbaasd dat een hardrockgitarist zulke middeleeuwse muziek graag hoorde, maar de muziek klonk prachtig, ik was fan.

Ook die periode komt dus aan bod, samen met zijn vrouw heeft hij 9 zulke platen gemaakt.

De documentaire dateert van 2015, dus de periode erna waarin Ritchie terugkeert naar zijn oude liefde, de rock, komt hier niet aan bod.

Maar een zeer goede documentaire is dit wel geworden, voor alle fans van Deep Purple, Rainbow en Blackmore's Night een die je gezien moet hebben !!

avatar van Kronos

Kronos

Ik ben niet zo'n fan van muziekdocu's waarin een of andere muzikant bewierookt wordt. Gelukkig kwam hier de persoon waar het over ging zelf genoeg aan het woord.

Blackmore's Night vind ik weinig voorstellen. Dit kwam ook maar relatief kort aan bod. Hopelijk maakt Blackmore eens een nieuw Rainbow album, met Ronnie Romero op zang.

avatar van Fantômas

Fantômas

Ik ben altijd een fan geweest van Richard von Blechmoor... en dan met name van zijn werk tussen 1968 t/m 1980. Daarna vond ik het (enkele uitzonderingen daargelaten) steeds minder interessant worden.

Vooral live was hij een fascinerend performer! Zijn improvisatiedrang was eindeloos en hij wist zijn collega's dusdanig uit te dagen zodat ook zij het beste in zichzelf naar boven konden halen.

Er zit echter een keerzijde aan zijn persoonlijkheid... die minstens zo fascinerend is...