• 9.370.356 stemmen

Five Days One Summer (1982)

Geregisseerd door: Fred Zinnemann

Met onder meer: Sean Connery, Betsy Brantley en Lambert Wilson

Releasedatum: 14 april 1983

Plot Five Days One Summer

"An obsession, a love, a memory."

Een man van middelbare leeftijd neemt rond 1930 een jonge vrouw, zogenaamd zijn echtgenote, mee op vakantie naar Zwitserland. Daar ontwikkelt hun relatie zich aarzelend.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een Schotse dokter van middelbare leeftijd en een jongere vrouw arriveren in een chalet voor een tocht in de Zwitserse Alpen waarbij ze onder leiding van een plaatselijke gids bergen zullen beklimmen.

Een verstild en beheerst ouderwets bergdrama waarin menselijke hartstochten een futiele impressie maken tegen de machtige achtergrond van eeuwige sneeuw. Prachtige locaties. Adembenemende fotografie van Fellini’s cameraman Giuseppe Rotunno. Stevige vertolkingen van de hoofdacteurs.

avatar van Fransman

Fransman

Mac Hammer Fan schreef:

Maar wat maakt deze film dan zo speciaal om er vier sterren voor over te hebben?

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Fransman schreef:

De motivatie schreef ik toch in mijn review, beste man? Nu ja, we hebben allemaal onze persoonlijke voorkeuren hé?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Meer dan degelijke vertolkingen (Connery altijd natuurlijk), zeer moeilijk thema en verfilmd in een prachtig landschap maakt dat deze film zeer de moeite waard is.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Kosteloos met advertenties te bekijken via YouTube: Five Days One Summer. Kwaliteit is 480p en de film heeft Engelse ondertiteling.