All of Us (2019)
België
Geregisseerd door: Willem Wallyn
Met onder meer: Maaike Neuville, Barbara Sarafian en Joke Devynck
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot All of Us
"When you go, you stay."
Terminaal zieke patiënten komen samen in een zelfhulpgroep. Aan de onervaren therapeute Els de taak om hen een hart onder de riem te steken. Eén van haar patiënten is de huisvrouw Cathy, die het slechte nieuws over haar ziekte voor haar familie verborgen wil houden.
Batman2001
Deze film gezien op het film festival in Gent.
Het is echt een hele goeie en mooie film!!
Deze film toont de realiteit, dat niet iedereen het even gemakkelijk heeft in zijn leven!
Humor, romantiek en kippenvel momenten in deze film!!
Af en toe een traan wegpinken (gebeurt zelden bij een film).
TOP Regie, TOP cast, TOP verhaal = TOP FILM!!!
Een pareltje voor de Vlaamse cinema!!!!
Fisico
Povere belangstelling. Iemand met een zinnige mening over de film?
Fisico
Omwille van de redelijke recensies (doch beperkte publieke belangstelling) deze Belgische prent meegepikt in de zaal. De film draait over een reeks kankerpatiënten die tijdens een praatgroep lief en leed met elkaar delen. Een vrij emotionele film dus, maar op een aantal zware momenten na blijft het vrij luchtig en zelfs grappig.
De personages zijn allen interessant en hebben zo hun eigen manier om om te gaan met deze ziekte. Misschien had men beter geopteerd om één personage te belichten in plaats van vier, want nu blijft het bij momenten toch te oppervlakkig. Toch maakt de film duidelijk dat eenieder op een andere manier omgaat met de ziekte. De één verbergt het voor zijn naasten, de andere wil sterven. Nog een andere wil zo lang mogelijk leven en de laatste vindt geen gehoor bij zijn partner voor wat hij doormaakt.
De film kent een cynische ondertoon wanneer de "shitman" op de proppen komt en zich voordoet als een soort Pietje De Dood en de boodschap wil meegeven dat sommigen gewoon pech hebben in het leven. Vond het eerlijk gezegd nietszeggend en weinig geslaagd deze insteek van Wallyn. Een film dus met hoogtes en laagtes. Net niet te sentimenteel, maar een sereen drama met hier en daar een vleugje luchtigheid. Een nipte 3,5*
diekes
Wat een zoveelste low life marginale shitfilm van Belgische makelij terug. Na muidhond en bastaard, deze nu gezien en kan alleen maar concluderen dat mede door de misselijkmakende acteurs ons land en hun bewoners steeds weer als randgevallen worden afgeschilderd door die depressieve verhalenschrijvers! Dan steeds weer dat afschuwelijk gentse accent erbij waar ze zelf zo fier op zijn, pffff, zonde van je huurgeld!
Fisico
Vreemd toch dat onze Noorderburen wel over het algemeen onze Belgische of Vlaamse films kunnen appreciëren. Misschien een naturalisatie overwegen?
Serieus, wat had je anders verwacht van een film over kanker? FC De Kampioenen dan maar?
sperwer 27
(Gezien op 24/01/20)
Omdat het leven een lach en een traan is en de film daar helemaal aan beantwoordt, geef ik 'All of Us' vier sterren.
'De strontman' zegt tegen het zoontje van Cathy dat hij niets meer kan doen voor de mama. Maar het zoontje zegt: "Toch wel." Misschien is er wel iemand die kan overnemen. De therapeute is afleiding voor de afgrond. Angst is niet te controleren. Wie zijn de onzichtbaren? Wie zal ons missen?
Of kunnen we troost vinden in de woorden van Maaike Neuville (Cathy in de film): "Het is een verhaal dat verbindt. Ik ken niemand die nooit met verlies te maken kreeg." ?
Confronterende, erg goede film (ook in tweede visie).
Onceuponanytime
Van een emotioneel drama gesproken... Knap acteerwerk, ondersteund met gepaste muziek
U96
best een OK film, met humoristische momenten en heel serieuse momenten, maar toch ontbreekt er iets in deze film die hem een heel stuk beter zou maken
K. V.
Deze eens bekeken en was aangenaam verrast. Het is wel geen film waar je blij van zal worden, maar het was wel een mooie film. De cast deed het prima en het kwam wel authentiek over. Ondanks de langere speelduur verveelde de film niet. Vond het wel een aanrader!
huiguh
Apart sfeertje in deze film.
Enerzijds een emotioneel drama, maar aan de andere kant een een zwartgallige, stugge humor. Doet het voor mij prima! Dikke voldoende.
Een film over het verwerken van kanker en hoe mensen daar verschillend mee omgaan. Van plannen maken tot ontkenning of hoop. De cast doet het op zich niet slecht, de film heeft wel wat talent samen gebracht. En het is mooi om te zien hoe divers de verwerking kan zijn bij een ongeneselijke ziekte.
Tegelijk blijft het wel wat oppervlakkig en geraken we nooit echt onder het vel van de personages. En door de vele figuren is er ook weinig focus op een hoofdpersonage, ook al springen sommigen er wat meer uit natuurlijk dan anderen. All of Us is een mooie film, maar dan toch een film in de marge die niet echt opvalt en helaas ook snel zal vergeten zijn.
nachtvlinder
Mooie apart film Franse sfeer, vaag einde, goed geacteerd, soms te vaag, aanrader... ...ik twijfel over waardering.... Het heeft het net niet.....
Toontje G
Een film met een lach en een traan. Mooi gemaakt, goed geacteerd.

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song