• 9.372.320 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Bernardo Rao

Met onder meer: Piimio Mei, Jim Baltaxe en Jed Brophy

Plot Killer Sofa

"Don't sit on the furniture"

Francesca trekt rare mensen aan. Wanneer één van haar stalkers dood wordt gevonden, zoekt ze troost bij haar beste vriend Maxi. Ondertussen komt diens grootvader Jack, een onteerde rabbijn, een fauteuil tegen met daarin een dibboek. Maar wanneer het meubelstuk betoverd raakt door Francesca, begaat het gruwelijke misdaden. Samen met een excentrieke voodoo-tovenares probeert Jack het mysterie te ontrafelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Historisch gezien is het beste dat Nieuw-Zeeland op horrorgebied te bieden heeft, altijd een mix geweest met komedie. Van de begindagen van Peter Jackson (Bad Taste, Braindead tot aan Frighteners) tot aan meer modern werk zoals Black Sheep, Deathgasm, I Survived a Zombie Holocaust en de hilarische What We Do in the Shadows (2014) . Des te opvallender is het dat Killer Sofa, die zichzelf wel degelijk als eenzelfde mix van genres voordoet, in de praktijk pijnlijk serieus blijkt te zijn. Behalve het ludieke uitgangspunt, is er weinig komisch aan... en dan sla je de plank wel redelijk mis. Niet de meest ingewikkelde film om verder uit te werken, maar Bernie Rao slaagt er toch in om het regelmatig in te laten kakken en de kills grotendeels buiten beeld te laten. Enkel aan het einde is er wat geinige screentime voor de sofa. Eigenlijk precies genoeg om een trailer mee te vullen en de aandacht te trekken... Effortless.

avatar van schumacher

schumacher

Een wandelende, pratende en moordende sofa ???. Waar vinden ze het uit.

Dat hoeft op zich niet slecht te zijn, verstand op nul zetten ........ maar komisch was dit al helemaal niet het geval en horror? Daar krijg je bitter weinig van te zien omdat men meerdere scenes gewoon niet toonde, geen geld genoeg zeker? Geen idee.

Teveel blabla, te weinig horror.

Het acteren kon er nog al bij al mee door, ik heb al veel erger gezien.

Ik had er meer van verwacht, dat zijn zo films waar je echt wat zots mee kan doen maar het mocht niet zijn.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een slechte film. Punt. 1*

avatar van joolstein

joolstein

Welnu, ik ben opgroeiend in de jaren '80, een tijd waar je genoeg gedemoniseerde items in film kon vinden, toch is dit denk ik één van de meest sufste in zijn soort. Maar laten we eerst even een andere belachelijkheid uit de weg ruimen; dit is een film over een bezeten-fauteuil, geen sofa en het moorden gebeurd meer op de Sy-Fy-manier. De tanden die je op de poster ziet zijn dus meer een kunstgebit wat is vergeten in te doen. Je ziet dus wel een fauteuil die kwade krachten in zich heeft van een dybbuk, veel gedoe over zwarte magie en voodoo mumbo jumbo, en daartussen zijn een paar kleine speciale effecten verborgen. De film is niet erg indrukwekkend maar oké het is ook niet helemaal hopeloos en zinloos. Het acteerwerk is gemiddeld en de verhaallijn en plot zijn verder erg clichématig, Nu zou je denken, eenvoudig concept, maar de film faalt juist doordat het teveel concepten introduceert, want tegen de tijd dat we in de derde act zijn, struikelt de film over zichzelf.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heel saai was dit sech. Had gehoopt op totale absurditeit en hilariteit, van de pot gerukte toestanden, maar niets van dat. Vond hem nergens funny, ook qua horror stelde het niets voor. Echt slecht, slechter dan dit wordt het niet meer. En wat een rete irritant wijf...0.5* omdat 0 niet gaat.