• 9.374.720 stemmen

SAMAR - Are We Flying or Falling? (2019)

Documentaire | 55 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Samar, Vliegen We of Vallen We / SAMAR - Vliegen We of Vallen We?

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dikla Zeidler

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot SAMAR - Are We Flying or Falling?

De sociaal-anarchistische kibboets Samar is een groene oase in de Israëlische woestijn, met prachtige palmbomen die de zoetste dadels produceren. De afgelopen veertig jaar hebben de bewoners van Samar geprobeerd wat de rest van het land niet lukt: samenleven op basis van vertrouwen, solidariteit en open dialoog. Deze documentaire volgt het leven in Samar gedurende een jaar, te beginnen bij de dadeloogst in de intense zomerhitte. Het harde werk tijdens de oogst verenigt de gemeenschap. Maar zodra dat gemeenschappelijke doel is bereikt en de eigenwijze Samaritanen op zoek naar consensus beslissingen moeten nemen over de bedrijfsvoering en over het beheer van de woongemeenschap, wordt het duidelijk dat hun manier van leven niet enkel rozengeur en maneschijn is.

Er zijn bij deze film nog geen berichten geplaatst.