• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Jun Kurosawa

Met onder meer: Micari, Rie Yamauchi en Kohya Arimura

Gesproken taal: Japans

Plot Nekomimi

Vier jongeren leven in afzondering. Ze hebben hun eigen commune gevormd, waarin ze steeds maar weer dezelfde acties herhalen. Op een dag ontmoeten ze een vrouw die zelfmoord wil plegen. De vier nemen haar op in hun groep en hopen dat ze zich kan aanpassen aan hun leven, maar al snel blijkt dat het nieuwe groepslid de relatie tussen de vier verandert.

Catgirls

Wie nekomimi opzoekt op Google kan misschien even raar opkijken. Het fenomeen van de anime meisjes met de katoren is niet meteen datgene wat je verwacht bij deze film, misschien wel slim van Jun Kurosawa om zo z'n film iets meer onder de aandacht te brengen.

Nekomimi is een film die "experimenteel" meer als genre dan echt als echte natuur heeft. 't Is zeker geen doordeweekse film, maar wie aan Japans en experimenteel denkt komt allicht redelijk in de buurt van het eindresultaat. Poëtische voice overs, een noize soundtrack en een aardig gebrek aan narratief.

Maar in vergelijking met het werk van een Tsukamoto had het toch ook wat meer mogen zijn. Kurosawa laat het een beetje liggen in de makke editing en die iets te grove visuele afwerking. Het is zeker wel een aanrader voor de liefhebber, het is ook niet zo dat ik per week twee of meer films met een noize soundtrack zit te kijken, maar voor een meesterwerk had het toch net wat meer mogen zijn.

Leuke ontdekking, dat zeker, maar allicht net iets te braaf en te verwacht.

avatar van danuz

danuz

Postertje

avatar van leatherhead

leatherhead

Fijn experimenteel werkje met vooral een geweldige soundtrack. Er zijn érg weinig films die zo consequent gebruik maken van een noise soundtrack, ik kan het zeer goed smaken. Beetje jammer dat het soms een beetje random ingezet wordt en niet altijd een sterke synergie met de beelden vormt, maar verder over de geluidsband niks te klagen.

Duurt misschien net iets te lang (vooral het middenstuk kent wat saaiere momenten) en qua editing had het inderdaad wat meer los mogen gaan. Ook wat dat betreft blijven de visuals soms een beetje achterlopen op de soundtrack. Maar verder zeer de moeite waard. 3,5*