• 9.371.211 stemmen

Niña Errante (2018)

Alternatieve titel: Wandering Girl

Oorsprong: Colombia

Geregisseerd door: Rubén Mendoza

Met onder meer: Loren Paz Jara, Lina Sánchez Calderón en Carolina Ramírez Quintero

Gesproken taal: Spaans

Plot Niña Errante

"The mourning made us family, the road will make us sisters"

Angela is twaalf jaar oud en haar drie stiefzussen zijn ongeveer dertig jaar oud. De vier stiefzussen ontmoeten elkaar op de begrafenis van hun vader. Angela heeft altijd bij haar vader gewoond en wordt nu door haar zussen naar een tante aan de andere kant van het land gebracht om te voorkomen dat ze in een opvanghuis terecht zal komen. Tijdens deze reis van rouw, komt Angela in veel nieuwe situaties terecht en ervaart zij tot dan toe onbekende gevoelens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fransman

Fransman

Wordt goed gewaardeerd hier, deze roadmovie over vier stiefzussen die door Colombia trekken om de jongste af te leveren bij een tante, na de dood van hun vader. Of zoiets, want de familieverhoudingen blijven nogal vaag, zoals alles vaag is in deze film. Over de zussen komen we niet veel te weten. Het zijn vooral veel gevoelens en onuitgesproken emoties die we moeten meebeleven. De intimiteit tussen de zussen is groot. We zien ze vaak gezamenlijk slapend en de cameraman zoemt wel erg graag in op hun korte broekjes. Maar er gebeurt niet veel. Het slot is veelzeggend. Een echte vrouwenfilm.