• 9.231.150 stemmen

Alternatieve titel: De Weg naar Kerstmis

Geregisseerd door: Allan Harmon

Met onder meer: Jessy Schram, Chad Michael Murray en Cardi Wong

Plot Road to Christmas

Maggie Baker is woonachtig in Los Angeles en werkt als televisieproducent. Ze valt voor Danny Wise, de zoon en tevens producent van Julia Wise. Zij zendt jaarlijks een kerstspecial uit op televisie. Maggie heeft het plan Danny en zijn twee vervreemde broers opnieuw met elkaar in contact te laten komen tijdens een live-uitzending van Julia. Maar zijn de broers daar wel blij mee?

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Ten huize Cinemanukerke hebben we rond de kerstperiode ook een blauwe pil/rode pil moment. Blauwe pil : melige kerstfilm over een geromantiseerde kerst. Of rode pil : journaal over lockdowns en ruziënde politici. We kiezen telkens voor de blauwe pil en daarom vinden we Road to Christmas een uitstekende kerstfilm waarin het happy end reeds in de eerste vijf minuten zichtbaar is. Handig want je mist niks als je eens naar het kerstbuffet wandelt om een glühwein of zalmtoast te halen. Heerlijk 'fout' moment : wanneer tijdens de finale kerstshow van de TV kokkin de autocue uitvalt en ze moet improviseren, iets waarvoor ze al in de tweede minuut van de film als grootste ramp aanhaalde indien dit zou gebeuren maar kijk : She rise to the occasion en doet ze het toch wel prima, zeker. Toch denken we elke keer als THE END op het TV scherm verschijnt : misschien morgens eens de rode pil nemen maar ja ... ignorance is a bliss.