Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Jeff Hare
Met onder meer: Kristy Swanson, Brec Bassinger en Madison Lawlor
Bekijk via YouTube
Plot Killer under the Bed
Nadat haar man sterft, verhuist Sarah met haar dochters Chrissy en Kilee naar een andere stad in de hoop er een nieuw leven te kunnen beginnen. Kilee is het echter niet met de verhuizing eens en heeft het gevoel dat ze haar oude leven ontvlucht. Ze wordt gepest op school en heeft continu ruzie met Chrissy. Kilee is niet gelukkig, maar daar komt verandering in wanneer zij in de schuur in de achtertuin een mysterieuze pop aantreft.
Sarah
Barbie
Mandy
Allison
jippie2010
Vroeger had ik nog een voorzichtig oogje op Kristy Swanson, maar dat voelt als een ver verleden. Ondertussen heeft ze zich niet kunnen ontwikkelen als actrice en past ze prima in deze matige B-film.
De film heeft een karig verhaal, is simpel gebracht en heeft haast een kinderachtige uitstraling. Het oogt haast als een aflevering van de populaire jaren 90-serie 'goosebumps'. De gebruikte stopmotion is eerder lachwekkend dan dat het een toegevoegde waarde heeft.
Sla deze film gerust over. *1.5
bjerik76
tenenkrommend geacteerd, ook duidelijk een ( voorspelbare) tv film waar je merkt waar de reclamebreaks tussen zaten. Ook word het allemaal niet eng/ bloederig.
De meiden worden allemaal wakker met hun haar al helemaal perfect gekruld en gestyled.
de bloederige scenes zie je niet, de teksten worden teveel voorgelezen en de mimiek tijdens praten en de bewegingen zijn te perfect geacteerd.
toch kijkt het wel allemaal weg als een goedkope GTST aflevering.
mikey
zo slecht dat het soms leuk wordt flick over een meisje dat een voodoopop vindt die ze uittest op uiterst irritante personen zoals de queen bee en haar switchblade sister. De docent die in haar wel een lekker hapje ziet. Haar zus die haar bevelen geeft. Maar dan komt de pop tot leven en is de website verwijderd van het w.w.w. wtf (??)
let op het mini mesje dat de pop vindt in de tas van de queen bee. waarom zit er nou zoiets in haar tas?
Elchapo
- 1925 stemmen
Move over chucky hier is de killing voodoo doll....ha ha humor,dat iemand dit script geschreven heeft !!!! Ik heb mij er toch mee vermaakt hoe slecht hij ook is.....3 stars.
Pete Del Fina
Soms zijn slechte films op een of andere manier toch heel leuk
slam1975
Als je gewoon bedenkt dat je een aflevering van the haunting hour zit te kijken, is deze best vermakelijk. Gewoon niks van verwachten.
stekman
Dat was geen mesje maar een nagelvijl
stekman
Weet je, ik denk eigenlijk ook niet dat een levende pop echt bestaat
Het is een verhaal he, geen documentaire,
maar ze zijn scherp genoeg om iemand mee te steken, ze mogen in ieder geval niet mee het vliegtuig in bijvoorbeeld.
mikey
Weet je, ik denk eigenlijk ook niet dat een levende pop echt bestaat
Het is een verhaal he, geen documentaire,
Shadowed
Erg slecht.
Killer Under the Bed is de film die je eigenlijk krijgt als je een regisseur voor een project aanschrijft die zich nooit echt heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien is de studio die achter dit soort films zit ook nooit pretentieus geweest en deze film is daar een goed voorbeeld van. Erg passieloos gebeuren allemaal.
Het idee is al vaker gedaan en deze film in specifiek springt daar maar matig mee om. Het verhaal is uit te tekenen, en dan is het eigenlijk wel droevig om te zien hoe een concept dat nog best origineel is zo voorspelbaar wordt uitgewerkt. Dat dit soort verhalen op deze manier worden geschreven kan dan ook gewoon niet meer, en dat had regisseur Hare, die zelfs een filmdocent is, als geen ander moeten weten.
Verder wordt de film zo kaal mogelijk geregisseerd en ontbreekt het als geheel aan een grote dosis spanning. Dat popje is verder ook alles behalve dreigend, en de film kan er op geen enkele manier een spannende scene mee creëren. Daar werken de kale regie en voorspelbare uitwerking goed aan mee. Het is gewoon zo bekend dat het maar moeilijk spannend kan worden.
Qua tempo is het nog wel redelijk, en het acteerwerk kan er net aan mee door. Dat zijn de enige redenen die deze film van een regelrechte 0,5* redden, een cijfer dat ik doorgaans eigenlijk niet geef. Deze film zat er af en toe echter dichtbij. Ik vind het gewoon zo'n zonde dat dit soort films niks durven. Het camerawerk is saai, het kleurgebruik bedroevend en de cinematografie stelt niets voor.
Het ontbreekt de film aan talent. Dat zorgt er ook meteen voor dat het kwalitatief geen briljante film is. Het ontbreekt echter ook aan passie. Het voelt nergens aan alsof de makers maar een beetje hebben geprobeerd om dit resultaat tot een goed einde te brengen. Jammer van Bassinger verder, ze had een aardige carrière voor de boeg, maar deze film is waarschijnlijk het teken dat ze voorlopig haar beste jaren gehad heeft.
princesspeach
Leek wel een kinderfilm en vind het nog best knap dat ik het heb uitgehouden.
Aapje81
Kristy Swanson zat 30 jaar geleden in Buffy the Vampire Slayer en had een hele leuke rol in de Wes Craven klassieker Deadly Friend (Film, 1986) - MovieMeter.nl.
Nu is Swanson gedoemd tot matige rollen en deze Killer under the Bed is wel een ontzettend dieptepunt. Alles aan deze prent is ondermaats. Het scenario, het acteerwerk, de voodoopop alles is pijnlijk slecht en werkt op de lachspieren.
Het positieve is dan weer wel dat je als kijker voortdurend met verbazing zit te kijken naar de rotzooi die je krijgt voorgeschoteld. Het moet gezegd dat Swanson, Bassinger en Lawlor hun best doen maar dat alle bijrollen ontzettend slecht zijn bezet.
Uiteindelijk is deze film uitermate geschikt voor een twaalfjarige die nog nooit een horrorfilm heeft gezien en eerlijk gezegd ben ik ook wel weer eens blij om te merken dat niet elke horrorfilm op Saw of Hostel lijkt.
Kortom.
Ontzettend slecht maar wel grappig en er is zeker een doelgroep voor.
Nu te zien op Netflix.
Creative-lady
gekeken op netflix. Het was wel een mooie film. Maar echt horror vond ik het niet. Maar sommige scènes van de pop en het gezin begreep ik niet
Noodless
Ach , valt wel mee. Kristy Swanson speelt de mama van de twee tienerdochters Kilee (Brec Bassinger) en Chrissy (Madison Lawlor). Nu was ik toch benieuwd naar de films (91 tot nu toe ) van Swanson. Living Death (2006), Zebra Lounge (2001), Higher Learning (1995), Deadly Friend (1986) , Ferris Bueller's Day Off (1986) en natuurlijk Buffy the Vampire Slayer zijn de opvallendste films die ik van haar gezien heb. Uiteindelijk toch maar een karig lijstje gezien haar bekende naam. Deze film is gewoon een tv productie waarbij de rest van de cast niet echt bekend zijn van films, eerder van series. Het verhaal is best wel voldoende vermakelijk om te volgen over een voodoo pop waarmee Kilee de vervelende mensen in haar omgeving terug een hak kan zetten. In begin nog wat onschuldig, maar naarmate de film vordert gebruikt ze de pop doeltreffender die tot nare en bloederige gevolgen leiden. Echt spannend wordt het niet en qua horrorelementen blijft het ook heel braafjes. 5/10
Rickyman
Nee, dit was echt slecht, zo slecht dat het vermakelijk werd. In de eighties kwam je daar nog mee weg, maar dit begon toch snel te vervelen.
UmbraVitae
Geen thriller, geen horror, was dit wel een 'film', het is ook niet zo slecht dat het ergens terug wat vermakelijk/leuk ofzo wordt, nee, wat een misbaksel. Spanning zit er sowieso niet in, acteerprestaties zijn abominabel. Vanwaar haalt Netflix dit nou weer.
Borderline
Ik vond het wel vermakelijk het is geen topfilm natuurlijk maar ik vond het wel lekker wegkijken maar ik zeg eerlijk dat ik ook een zwak heb voor dit soort tienerfilms.
Qua horrot is er geen bloed te zien en is er weinig spanning in de film en stelt het weinig voor
teigertje
- 2076 stemmen
Best een amusante griezel film.
Die de moeite waard is.
Niet onaardig maar geen hoogvliege
Helaas.
Chelsea94
Vond dit best een vermakelijke film, nergens eng masr goed kijkbaar. Naar het einde toe wordt het allemaal een beetje too much en overdreven, zonde
UmbraVitae
Heb deze herbekeken en vond deze nu wel best geinig en vermakelijk, snap m'n eerdere review zelf niet
OfflineKiller
Ik had het niet verwacht maar heb me prima vermaakt met deze film. Misschien een aanrader als je ook van Chucky houdt.