• 9.374.935 stemmen

High & Low: The Movie (2016)

Actie | 129 minuten

Genre: Actie

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Shigeaki Kubo

Met onder meer: Akira

Gesproken taal: Japans

Plot High & Low: The Movie

S.W.O.R.D is een organisatie van vijf afzonderlijke groeperigen, die elk een domein binnen een stad toegewezen kregen. Af en toe onstaan er conflicten tussen de verschillende groeperingen, maar als geheel domineren ze de hele stad. Tot op een dag de Mighty Warriors tevoorschijn komen. Zij zetten de boel op stelten en willen S.W.O.R.D ontwrichten. Daarvoor krijgen ze de hulp van Kuryu, een Yakuza familie die maar al te graag opnieuw het heft in eigen handen wil nemen.

Kohaku

Kurosaki Teppei "Tettsu"

Kataoka Chiharu

Harada Noboru

Hisako Asahina

Iemura Tatsumi

Hah, heerlijk.

Maar het komt met een aantal waarschuwingen. Deze film is de eerste in een trilogie, maar volgt op twee TV seizoenen én twee prequels. Je valt dus midden in een franchise, en nog een redelijk complexe ook. De film biedt dan wel een redelijk ruimte introductie aan, maar die gaat zo snel dat het amper bij te houden is wie met wie in conflict ligt.

High & Low is zo'n Crows/Tokyo Tribe-achtige film, waar verschillende groepen een stad bezetten en constant met elkaar in de clinch liggen. In High & Low komen er dan ook nog wat externe groepen zich mengen, waardoor de mengelmoes nog wat groter wordt.

Maar High & Low is een stijlfilm, waar plot niet bepaald de meest belangrijke rol speelt. Ik kon me er redelijk maker overzetten (en naar het einde toe kon ik ook wel wat beter volgen), maar wie graag alle ins en outs van het plot meekrijgt kan best niet met deze film beginnen.

Visueel is het gelukkig wel heel cool. Lekker blits, lekker weird en voorzien van een aardig budget. Ook de soundtrack is lollig. Beetje poppy maar wel erg goed ingezet. En zo dendert de film van start tot eind, met een leuke build-up naar de vervolgen en een redelijk spetterende finale. Laat die vervolgen maar komen.

4.5* en een uitgebreide review