• 9.375.212 stemmen

Piérdete entre los Muertos (2018)

Avontuur / Drama | 61 minuten

Genre: Avontuur / Drama

Alternatieve titel: Drown among the Dead

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Ruben Gutierrez

Met onder meer: Horacio Salinas

Gesproken taal: Spaans

Plot Piérdete entre los Muertos

Een oude komiek ligt tot aan zijn nek begraven in de Mexicaanse woestijn. Een jonge, verbitterde vrouw dreigt zijn hoofd in te slaan met een knuppel omwonden met prikkeldraad. Het enige wat haar gruweldaad kan uitstellen zijn zijn verhalen over een mythische drempel waarachter de absolute waarheid te vinden is. Zit zij in zijn droom? Of hij in de hare? Of waren zij ooit dat 'Bonnie en Clyde'-achtige koppel dat we intussen ook nog volgen, dat stel dat wraak neemt op de wereld?

avatar van starbright boy

Doet op zijn beste momenten qua sfeer wat denken Jodorowski, maar zo goed is echt het bijlange na niet. Vooral een maffe kleine film waarin allerlei lijntjes door elkaar lopen en het ene verhaal een verhaal of droom in het andere lijkt zodat niet echt duidelijk wordt wat nu waar is. Best geinig en bij vlagen grappig. Best een meevaller ook want van alle films die ik op het IFFR zag had ik hier denk ik de laagste verwachtingen van. Maar langer dan de 61 minuten die het duurt had het niet moeten duren. Dan was het vervelend geworden.

avatar van leatherhead

leatherhead

Inderdaad een beetje Jodorowsky-light. Groots is het nergens, daarvoor voelt het uiteindelijk wat te goedkoop en braaf aan, maar het aparte sfeertje weet toch een hoop goed te maken. Af en toe een tikje bizar, soms komisch, een fijne broeierige setting en best apart gestructureerd. Die lapdance scene was duidelijk het hoogtepunt. Niet verkeerd al bij al, 3*.