• 9.376.609 stemmen

Escape from Mr. Lemoncello's Library (2017)

Familie | 79 minuten

Genre: Familie

Geregisseerd door: Scott McAboy

Met onder meer: Casey Simpson, Breanna Yde en Russell Roberts

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Plot Escape from Mr. Lemoncello's Library

"where the books come to life!"

Wanneer twaalf kinderen een uitnodiging winnen voor de buitengewone hightechbibliotheek van de legendarische spelletjesmaker Lemoncello, hebben ze geen idee wat er in petto is. Door middel van een uitgebreide speurtocht, moeten ze strijden om als eerste hun weg naar buiten te vinden. Ze moeten raadsels oplossen en kunnen daarmee hints krijgen om de uitgang van de bibliotheek te vinden. Het gaat echter compleet mis wanneer de personages uit de boeken hun eigen verhaal verlaten en de magie in de bibliotheek niet meer beheerst kan worden.

Kyle Keeley

Akimi Hughes

Sierra Russell

Andrew Peckelman

Mr. Luigi L. Lemoncello

Charles Chiltington

Curtis Keeley

Mike Keeley (as Sam Braun)

avatar van Miszmi

Miszmi

"Mam, jij vindt dit waarschijnlijk ook een hele leuk film, dus je moet met mij mee kijken!" Zo geschiedde, en hij had een punt, de film was best aardig. Het grootste nadeel was de Nederlandse nasynchronisatie, waar ik een bloedhekel aan heb. Dit heb ik echter niet meegenomen in mijn beoordeling.

Het is duidelijke dat dit gericht is op het oudere basisschoolkind, zo'n film zet je als volwassene niet zo snel aan. Alleen de jeugdige cast al, waarbij de twee grootste hoofdrolspelers in veel Nickelodeon-series verschijnen. Ik probeer dit soort films dan ook vanuit de ogen van een kind te kijken, met een tienjarige naast je die zijn mond niet kan houden en overal zijn ongezouten mening over geeft, is dat overigens ook niet heel moeilijk.

Het is precies wat je kan verwachten van zo'n film, alle aspecten zijn aanwezig voor de kinderen. Spanning, humor (in wat mindere mate bij deze film), fantasie en alles wat er mis kan gaan, gaat natuurlijk ook mis. Het is leuk om een keer op een zondagmiddag met je kinderen op de bank te kijken. Als volwassene zal je je ook niet echt vervelen. Gericht op kinderen tot een jaar of 12.

Ik vraag meestal de mening van mijn zoon voordat ik zulke films beoordeel, maar dat ben ik bij deze vergeten. Ik pak dan altijd het gemiddelde van hem en mij samen. Volgens mij vond hij deze film wel leuk, maar niet geweldig. Denk dat 3* hier op zijn plaats is.