• 9.376.060 stemmen

Vivir y Otras Ficciones (2016)

Komedie / Drama | 81 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Jo Sol

Met onder meer: Pepe Rovira, Antonio Centeno en Arántzazu Ruiz

Gesproken taal: Spaans

Plot Vivir y Otras Ficciones

Antonio is een schrijver. Hij is ook tetraplegisch (zijn vier ledematen zijn verlamd). Voor hem is genieten van een bevredigende seksualiteit een essentiële keuze. Iedereen zou hem kunnen benaderen maar niemand heeft daar oog voor. Maar hij is een activist. Te midden van de vijandigheid van zijn verzorgster, het enthousiasme van een militante prostituee en de verwarring van zijn levensassistent, zet Antonio een plek op voor seksuele assistentie thuis.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Zo te zien een film met een laag budget (gefinancieerd door middel van crowdfunding), die dan ook niet zal voldoen aan de normen van audiovisuele esthetica die sommigen hanteren. Maar, daar staat dan weer tegenover dat je krachtige dialogen (of monologen) krijgt voorgeschoteld, en in het bestek van 80 minuten diverse, volwaardige personages leert kennen die meer waarachtigheid in zich dragen dan in het gros van de mainstream films van anderhalf keer deze lengte het geval is. Het enige moment dat Vivir y ficciones een min of meer typische, op het gevoel spelende scene laat zien (namelijk het einde), is mijns inziens zeer gerechtvaardigd en geeft de film ook de emotionele punch die het nodig heeft.

(De huidige plotomschrijving is overigens nogal inaccuraat, ik zal eens kijken of ik wat beters kan brouwen, maar laat je er vooral niet door afschrikken.)