• 9.372.770 stemmen

Geregisseerd door: Tung-Shing Yee

Met onder meer: Kai Shen, Wan Guopeng en Ting Wang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Wo Shi Lu Ren Jia

When Peng woont in een klein plattelandsdorpje, maar droomt ervan een bekend acteur te worden. Hij verhuist dan ook naar Hengdian, het Hollywood van het Oosten. Daar aangekomen blijkt al snel dat hij niet de enige is die het wil maken in de filmindustrie. Samen met een boel andere figuranten doet hij er alles aan om opgemerkt te worden, maar het leven in Hengdian is er eentje van vele tegenslagen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Redelijk.

Zo'n typische film die sympathieker is dan hij goed is. Het verhaaltje erachter is dan ook wel de moeite. In plaats van dat Yee op zoek ging naar gevestigde acteurs, ging hij gewoon zelf tussen de extras ronselen voor z'n film. Veel van de verhaallijnen baseerde hij ook gewoon op het leven van de extras. Lekker meta dus.

Dat maakt wel dat bepaalde personages niet echt uit de verf komen, omdat extras niet altijd zonder reden extras blijven. Het acteerwerk is niet altijd even groots. Ook ziet de film er verder wat magertjes uit, daar waar Yee's films vaak toch wel een stevig laagje vernis hebben. Het nadeel van een kleiner project als dit te draaien neem ik aan, zeker in Hong Kong, waar de kunde wel groot is, maar regisseurs zelden een échte stempel hebben.

De film is verder niet vervelend en biedt een interessante kijk in een stukje cinemecultuur die bij ons in het Westen niet echt bekend is. Hollywood heeft al tal van films over Hollywood gemaakt, China kan natuurlijk niet achterblijven, maar Yee richt zich toch vooral op de menselijke kant van het verhaal, niet op het zware leven van de creatieve screenwriter.

Een film die in China zelf (vooral door acteurs en mensen uit de film industrie) goed onthaald werd. Maar de volgende Louis Koo zal deze film niet opleveren. Aardig voor een keertje, goedbedoeld met het hart op de juiste plaats, maar als film zelf niet bepaald een meesterwerk. Gewoon aardige degelijkheid.