• 9.375.212 stemmen

Luchino Visconti - Entre Vérité et Passion (2016)

Documentaire | 52 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Tussen Hartstocht en Waarheid - Regisseur Luchino Visconti / Luchino Visconti - Between Truth and Passion

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Elisabeth Kapnist

Met onder meer: Luchino Visconti, Olivier Assayas en Helmut Berger

Gesproken taal: Frans

Plot Luchino Visconti - Entre Vérité et Passion

De Italiaanse regisseur Luchino Visconti (1906-1976) werd geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar koos voor een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenheid om regisseur te worden. Hij ontwikkelde zich tot een film- en theatermaker die de werkelijkheid wist te herscheppen, met een bijzonder oog voor de donkere kanten en de vergankelijkheid van het menselijk bestaan.

Zichzelf - Movie Director

Zichzelf - Visconti's Archivist

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf - Director, Visconti's Nephew

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Uitgezonden bij het programma Close Up, en voor de liefhebbers van z'n werk wel de moeite. Geeft toch net wat meer achtergrond bij de man en zijn films. De zaken die genoemd worden als kenmerkend voor Visconti zijn ook dingen die ook belangrijk vind in cinema; liefde voor literatuur en muziek, de aandacht voor het menselijke in de verhalen, het belang van thema's die het autobiografische ontstijgen. Fijn ook dat de dochter van zijn vaste scenarist, die het meest op de films zelf ingaat van de pratende hoofden in deze docu, vooral de loftrompet steekt over Rocco. En ik realiseer me dat ik nodig wat van zijn vroegere, meest geëngageerde werk moet zien.