• 9.374.535 stemmen

Chui Lung (2017)

Actie / Biografie | 128 minuten

Genre: Actie / Biografie

Alternatieve titels: Chasing the Dragon / Chasing Dragons / King of Drug Dealers / 追龍

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Jason Kwan en Jing Wong

Met onder meer: Donnie Yen, Andy Lau en Philip Keung

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Kantonees

Plot Chui Lung

In 1963 glipt een illegale immigrant genaamd Ho het door de Britten bestuurde Hong Kong binnen. Uitgerust met wapens stort hij zich in de ondergrondse wereld. Daar komt hij constant in conflict met rivalen. Na vele tegenstanders is de ooit goedaardige man psychisch ontredderd en wordt hij een monster dat meer gevreesd is dan alle corrupte politieagenten en meedogenloze drugshandelaars. Ho wordt uiteindelijk de machtigste drugsbaron...

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd.

avatar van DreamTech

DreamTech

Al met al niet slecht. Beetje het verhaal van Tony Montana maar dan in Hong Kong, gevechten zijn aardig verwacht geen Donny Yen zoals in andere films qua gevecht enz.. maar meer als een opkomende Drug lord ! Zat in het begin te twijfelen omde film wel af te kijken maar achteraf viel hij best wel mee, leuk voor een avondje ik heb nx anders !

Leuk.

Jing Wong naast een andere regisseur, dat wil meestal zeggen dat hij weer een poulain probeert te lanceren. Het zou me dan ook niet verbazen dat Jason Kwan hier het meeste regiewerk verricht heeft en dat Wong vooral alles voor elkaar heeft gebracht.

Zo las ik al dat JWong persoonlijk Yen ging overtuigen in Canada om mee te werken aan deze film en die uiteindelijk besloot mee te doen omdat hij Wong z'n oprechtheid geloofde. Een geweldige regisseur zal hij nooit worden, maar dit soort verhalen toont toch dat hij een hart heeft voor de cinema en ook graag teruggeeft.

De film zelf is een redelijk duur opgezette crime flick over het drugsgebeuren in Hong Kong. Leuk om Kowloon weer eens te zien, al is het dan een CG versie van de mythische "stad". Geeft toch een kleine meerwaarde aan deze film, al was JWong dan misschien beter in Tokyo gaan schieten, waar ze blijkbaar een deeltje nagebouwd hebben (als stadsattractie dan).

Met Andy Lau (wat blijft die er jong uitzien) en Yen in de hoofdrollen zit het qua acteerwerk wel goed, de stilering van de film is ook netjes, de actiescenes zien er goed uit en het verhaaltje heeft voldoende vaart. Hong Kong kan dan ook met de ogen toe dit soort films aframmelen, al is het pas sinds kort dat je dit soort 60s flashbacks begint te zien.

Méér is het ook niet, daar mist het wat eigen visie en originaliteit voor. Het is vooral weer erg kundig en vlot gemaakte genrecinema geworden. Hong Kong ten voete uit dus.