• 9.374.112 stemmen

Geregisseerd door: Luke Shanahan

Met onder meer: Adelaide Clemens, Alex Russell en Veerle Baetens

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Rabbit

Na een levendige droom keert de geneeskundestudente Maude Ashton terug naar Adelaide. Ze is er namelijk van overtuigd dat ze de verblijfplaats kent van haar vermiste tweelingzus Cleo die op gewelddadige wijze werd ontvoerd. Maude kampt sindsdien met visioenen. Ze komt terecht in een caravanpark waar haar lot verwant is met dat van haar zus.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd,wel een mooie poster alvast.

avatar van Fransman

Fransman

Er blijft veel onopgehelderd in deze nogal ontoegankelijke en afstandelijke film. Het gaat over een sekte of groep mensen met Duitse wortels, die er onderzoek naar doet hoe tweelingen op afstand met elkaar communiceren. Daartoe wordt één van de tweelingen ontvoerd en wordt gekeken hoe de andere contact zoekt en op zoek gaat naar de verblijfplaats. Dat overkomt Maude die in haar dromen beelden krijgt over de verblijfplaats van haar zuster Cleo. Met de vroegere vriend van haar zuster en een man die ik niet kon thuisbrengen gaat ze op zoek naar haar verblijfplaats en komt terecht op een nogal morsige en geïsoleerd gelegen caravanstandplaats aan de zelfkant van de samenleving.

Hoe het verder gaat vertel ik natuurlijk niet, want dit is misschien al genoeg spoiler, maar zonder dit steuntje in de rug is er geen touw aan vast te knopen. Wat ook niet helpt is het binnensmonds gesproken Australische Engels, want op ondertitels hoef je niet te rekenen. Intrigerend? Nauwelijks. Ik vond Adelaide Clemens, die de beide zussen voor haar rekening neemt, nogal vlak spelen. Het rolletje van Veerle Baetens is me niet opgevallen.

Ik merkte dat het me allemaal niet zo veel kon schelen wat er precies aan de hand was. Daarvoor krijg je te weinig gelegenheid om je betrokken te voelen met de personages. Wat me vooral stak is dat er nog altijd individuen (en staten met hun vertegenwoordigers) zijn die menen het recht te hebben macht uit te oefenen over andere mensen en hun vrijheid te ontnemen. Daar ben ik allergisch voor. Dan is er maar één ding wat moet gebeuren. En dat gebeurt ook in deze film.