• 9.369.485 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: James Rewucki

Met onder meer: Mel Marginet en Tyhr Trubiak

Plot Tempus Tormentum

"Capture. Torture. Kill. Repeat."

Een reiziger logeert in een klein stadje in een motel. Daar wordt hij door drie gemaskerde psychopaten aangevallen en gedrogeerd. De hallucinaties die hij hierdoor krijgt zijn angstaanjagend. Hij wordt daarop gedwongen om aan een bizar kat-en-muis spel mee te doen. Meer en meer bizarre gebeurtenissen vinden plaats. Stilaan komt hij erachter dat deze gruwelijke avond wel eens blijvende consequenties voor hem zou kunnen hebben.

Nieuwe Rewucki

avatar van tattoobob

tattoobob

Nog nooit van deze regisseur gehoord..............hoopvol?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Whooaat!!!!

avatar van Noodless

Noodless

Moet zowat de slechtste film zijn die ik dit jaar tot nu toe heb gezien.

Vreselijk op alle gebieden. Kan hier geen 0 geven, maar eigenlijk verdient dit onnozel werkje dit wel. 1/10 voor het hallucinerend monstertje.

Pre-order via Amazon.de ! Kan niet wachten

Tonypulp

Iets meer van deze nieuwe Rewucki verwacht. Slecht is het geenszins, maar wel afwijkend genoeg om alszijnde gezien te worden. Maar waar hij dat (;afwijkende) consequent was bij zijn geniale debuut Aegri Somnia (2008) , zie je hier slechts flarden van zijn ideëen en stijlkenmerken terug. Daar tussen is het een iets te gewoon kat-en-muis-spelletje geworden en voelt het niet als een surreële nachtmerrie, maar als een iet wat ongemakkelijk geacteerde en soms goedkoop ogende mix van andere films. Belichting is daarin ook hit or miss, in de meeste scenes lijken de kleuren er een beetje bijgetrokken om het nog wat te doen lijken, in andere scenes evernaart het zijn kleurscenes uit Aegri Somnia, met name aan het einde van deze Tempus Tormentum, waar ik pas écht de handtekening van Rewucki 100% aanwezig zag (en geslaagd). Veel platte, directe belichting met harde schaduwen en een rookmachine die overuren draait, het werkte zeker niet in alle scenes even goed. Toch valt het, ondanks alle gebreken, wel positief op tussen alle identiteitsloze B-meuk die de markt overspoelen. Sounddesign is top, het einde is (zoals gezegd) herkenbaar Rewucki en zijn lef telt ook voor twee. Niet de ''comeback'' die hij nodig had, maar wel een fijn, experimenteel low budget projectje.

avatar van joolstein

joolstein

Het is zeker geen slechte film! Met een ietwat mager kat-en-muis verhaaltje dat simpelweg de zwever Mr. Mouse volgt terwijl hij probeert weg te komen van zijn gemaskerde achtervolgers, die eruitziet als een afgekeurde leden van Slipknot,en een auto besturen met kentekenplaten waarop "ABSURD" staat. Een film die veel nadruk legt op de beelden en het geluid, maar niet zozeer op het verhaal. Zodoende lijkt het meer op een koortsdroom of een psychedelische trip. Is het een perfecte film? Nee, want de film bezit geen traditionele vertelstructuur en dat kan ergernis opleveren voor diegenen die een begin, midden en einde willen met hun filmvertelling. Ook het acteerwerk was ondermaats maar dat was niet heel storend. Wel is er teveel rennen, teveel stalken, en het gaat maar door en door. De spaarzame onderbrekingen zijn het beste van de film. Zoals de zwart-witte segmenten en ik had heel wat meer willen zien van het opeens opgevoerde demonisch creatuur. Echter voor een micro-budgetfilm bezat het soms wel zeer mooie cinematografie, laat het sfeervolle belichting zien, zijn ook de locaties van vervallen pakhuizen en huizen zeer goed en het einde van de film was behoorlijk gek. De film is dus niet bang om risico's te nemen. Daarvoor krijg de film van mij extra credit! Niets mis met dit low-budget filmpje!