• 9.373.615 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Martin Melchers

Plot Amsterdam Wildlife

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben.

avatar van beavis

beavis

deze stond zo lang in de rejections dat ik de toevoeging nog helemaal gemist had!

draaide hij ondertussen lang genoeg in EYE dat het eindelijk ook door MM als een 'echte' film gezien werd?

avatar van skinny_tie

skinny_tie

En dit weekend zowaar de laatste voorstelling in EYE.

avatar van james_cameron

Erg leuke documentaire over de toch wel verrassende aanwezigheid van allerlei wilde dieren in en rondom de binnenstad van Amsterdam. Mooi camerawerk ook. Presentator en regisseur Martin Melchers is een heerlijke droogkloot en kan smakelijk vertellen over al dan niet relevante zaken. Ik stel voor dat hij het overneemt van David Attenborough als deze op de leeftijd komt dat hij wordt gedwongen te stoppen.