• 9.371.687 stemmen

Alternatieve titel: Reel Nightmare: Book of Witchcraft

Geregisseerd door: Armand Petri

Met onder meer: Madeleine Heil, Garrett Morosky en Andres Mejia Vallejo

Plot Reel Nightmare

Een groep filmstudenten van de Miskatonic-universiteit willen in een oud Victoriaans huis met een griezelig verleden de ​​laatste minuten van hun afstudeer-opdracht opnemen. Echter brengt de ontdekking van een mysterieus oud boek dat de Necronomicon wordt genoemd, de productie in gevaar. Ze laten de geesten van drie wraakzuchtige heksen ontwaken.

avatar van Drifter

Drifter

In Film > Overige films > Reel Nightmare:

Reel Nightmare (2017) - IMDb

twee sterren

avatar van joolstein

joolstein

Met de vermelding in het plot over de Necronomicon en wraakzuchtige heksen ben ik algauw geïnteresseerd. Het wekt verwachtingen en die worden helaas op géén enkele manier ingelost. Het begint al bij het oude Victoriaanse huis wat meer een optrekje is waar een lief oud omaatje zal kunnen wonen. Het verhaal dat we te zien krijgen is te slecht voor woorden! De genoemde Necronomicon en heksen komen pas aanbod als we al over de helft zijn. Veels te laat! Nu moet de spanning dus komen uit er is iets... Dit wordt natuurlijk gecreëerd met special effects en die zijn ook zo verschrikkelijk. Dat ze zelfs voor jaren '80 films nog te armoedig waren geweest. Daarnaast zijn alle armtierige trucjes ook nog eens afgekeken van de goede films. Wat ook onbegrijpelijk is dat de film al over de 40 minuten is, voordat er überhaupt wat gebeurd. Echter in andere films kan dit nog wel eens positief uitpakken doordat er een goede karakter opbouw is. Die mis je hier compleet! Het zijn vooral slappe dialogen en grappen die hier de dienst uitmaken. En ze gaan werkelijk waar over niets! Tel daarbovenop ook nog het feit dat de acteurs stuk voor stuk abnormaal slecht spelen. De enige die nog iets van acteren laat zien is Madeleine Heil, niet dat zij een groot talent is maar ze probeert het tenminste. En oh, belachelijk zijn de verwijzingen naar H.P. Lovecraft. Ongehoord goedkoop! Regisseren, schrijven en acteren in de rol van Hassan alle drie gaat Armand Petri slecht af. Hij is domweg een non-talent! Mijn advies voor zowel hem als iemand die de film wil gaan kijken: Ga beter iets anders doen!

avatar van Valak

Valak

Bedankt voor je sterke afrading! Zal ik m'n tijd niet aan verspillen.