• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Wang Zao

Met onder meer: Lin Xinru en Peter Ho

Gesproken taal: Mandarijn en Portugees

Plot Mo Lun

Liu Chenchen, een vrijgevochten jonge vrouw, rebelleert tegen haar rijke familie en gaat met haar vriendje weg om mee te doen aan een schattenjacht. Maar wat begint als een onschuldig spel met beloftes van een grote beloning, wordt spoedig een strijd om te overleven. De deelnemers belanden in een mysterieuze wereld van intriges en chaos in het midden van de zee. Liu vertrouwt alleen op haar verstand en haar nieuwe vrienden om te overleven, terwijl ze vijanden ontmaskert en leert dat niets is wat het lijkt. Maar als haar metgezellen één voor één worden aangevallen, moet Liu alles doen wat ze kan om te ontsnappen.

Liu Chenchen

Yu Bingchuan

avatar van bjerik76

bjerik76

op zich aardige film, maar toch heb ik hem na 46 minuten stop gezet.
Net na de scene dat het prikkeldraad slachtoffer word gevonden.
Op dat moment had ik zoiets van " het zal wel, en " zij zal het wel overleven.
Het verhaal is vaker gefilmd, alleen is de setting nu een boot, wat het toch wel weer aantrekkelijk maakt, maar de rest leek mij zo voorspelbaar dat ik hem had uitgezet.

Ik zal de film ook niet beoordelen, want ik weet immers niet wie dit spel wint.
Misschien zat ik ernaast, ik zal het ieder geval niet weten, tot ik de eerst volgende spoiler zal lezen

Op zich is er niks mis met de film, het taaltje is het enigste wat voor mij wennen was.

mikey

Sadistische spelletjes ter leering ende vermaeck van de Chinese rich & shameless. Honderduizend keer eerder gedaan maar nu eens een Chinese variant. Wellicht genietbaar voor genre-fanatici.

horizons

Raad jullie allebei aan de film toch maar helemaal uit te kijken. ..

mikey

Heb ik gedaan. Maar het einde was zo merkwaardig weird dat het dubbelop was, niet het vermelden waard verder.

horizons

Maar dan klopt je statement over sadistische spelletjes van rich en shameless rich niet .

mikey

nee klopt.gezien het einde niet.

horizons

Aangezien het een mystery is niet teveel over het verhaal kwijt bij deze maar uiteindelijk werkt het wel. De uitvoering richting dat einde is alleen vrij tam al probeert men af en toe er wat spanning in op te bouwen maar die ebt altijd vrij snel weg omdat het parcours te duidelijk wordt voorspeld.

Best oké.

Het is nog steeds een beetje gek om een Chinese film op Netflix te zien. Het zijn in mijn hoofd nog twee aparte (film-gerelateerde) werelden die niet zoveel met elkaar te maken hebben, maar mij hoor je verder niet klagen. Meer van dit.

De keuze van de film is begrijpelijk. Ook in China zal dit niet echt een hoogvlieger geweest zijn, het is ook eerder een film die veel kopieert van Westerse horror/mystery cinema, maar dan wel van een jaar of 10 geleden. Met een duidelijk link naar Saw en een wat overdreven build-up naar een aantal twists lijkt het alsof de tijd wat is teruggedraaid.

De uitwerking is verder wel leuk. Het mysterie wordt in de eerste helft goed levend gehouden, er zitten een paar leuke gore momentjes in en qua acteerwerk valt het ook best mee. Het verdere verloop van de film is wat simpel en voorspelbaar, het einde wat aan de brave en uitleggerige kant, maar als braaf, goedgemutst genrefilmpje kan het er zeker mee door.

Leuk tussendoortje dus, al hoop ik wel dat men wat verder kijkt tussen de Chinese aanbiedingen, want veel meer dan leuk vulsel is dit natuurlijk niet.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Saw-achtige film, keek lekker weg, de twist op het einde tja, weet niet echt of het meerwaarde of eerder afknapper is....hou sowieso wel van wraak en martelfilms (saw, hostel, Les 7 Jours du Talion, the cube, cabin in the woods...) dus tja...

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Niet slecht voor een Chinese film.....3.5 stars.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet helemaal mijn film. Enkele geinige momenten en enkele aardige 'kills', sfeertje is oké net als de look van de film. Maar de film is ook weinig verrassend en wist me simpelweg ook maar matig te interesseren. Geen van de personen kon me boeien en dan maakt het ook weinig uit wat er met ze gebeurt in zo'n film. Je ziet wel maar beleeft niet. Het einde is wat flauw en het is zelfs zo dat ik niet ervan op keek, al is het maar dat je ergens wel een twistje nog verwacht. 2,0*.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

Vermakelijke film, dat een aantal elementen van ''Saw'' kent. De setting, met al die oude arcade spelletjes was een leuke toevoeging. De film zet de kijker een aantal maal op het verkeerde been. De twist op het einde toverde een glimlach van oor tot oor. En dan nog een welgemeende tip: Mocht je eens een geintje met je familie/vriend(in) of je ergste vijand willen uithalen dan kan ik je deze film zeker eens aanraden voor eventueel advies.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Nee dit werd 'm niet.

Ik had zin in een lollig tussendoortje en het idee van een schip-waar-iets-mee-aan-de-hand-is trekt me altijd wel, dus laat maar komen. Het werd snel vervelend helaas. In het begin bij die - laat ik het maar even zo noemen want ik hou niet van spoilertags - zag ik daar het plafond van een studio? Ik neem toch aan dat een cruiseschip niet een dergelijk plafond heeft?

Het werd gewoon té snel té vervelend. Ik moest denken aan Hollow Man - de enige film van Paul Verhoeven waar ik niks mee had - omdat dat ook een film was met een in potentie leuk concept maar waar uiteindelijk weinig mee werd gedaan. Ik miste wat magie, wat schwung. Personages hielpen bepaald ook niet - medeleven kreeg ik niet met ze, laat staan sympathie. Chenchen kirt wat in de rondte en krijgt verder weinig diepgang mee.

En dan dat einde. Ik vond David Finchers The Game al niet leuk om dezelfde reden - het was allemaal spel! - en dit ook niet. Voelde me een beetje genaaid als kijker, ook omdat het uit heel erg uit de lucht kwam vallen allemaal.

Vergezocht, tamelijk saai en erg tam.