• 9.377.956 stemmen

Die Unsichtbaren (2017)

Drama / Oorlog | 110 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titels: The Invisibles / Die Unsichtbaren - Wir Wollen Leben / The Resistance

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Claus Räfle

Met onder meer: Max Mauff, Alice Dwyer en Ruby O. Fee

Gesproken taal: Duits

Plot Die Unsichtbaren

Februari 1943. Het nazi-regime beslist dat er geen Joden meer mogen leven in de hoofdstad Berlijn. Maar 7000 van hen zijn in staat om voor de gruwelijkheden van Adolf Hitler te vluchten, waarvan ongeveer 1700 de oorlog hebben overleefd. De 17-jarige Hanni Lévy is een van de onderduikers. Hanni, die beide ouders verloor, probeert op de Kürfurstendamm met blond geverfd haar onopgemerkt te blijven. Cioma Schönhaus, een andere Jood, woont in luxe. Hij koopt een zeilboot en eet in de beste restaurants in Berlijn. Hij vervalst paspoorten waarmee hij het leven redt van tientallen Joden, terwijl Eugen Friede het nazi-regime bestrijdt met folders, geproduceerd door een verzetsgroep. Ruth Arndt droomt er ondertussen van om naar de Verenigde Staten te gaan.

Cioma Schönhaus

Hans Winkler

Ludwig Lichtwitz

avatar van Darbie

Darbie

Een documentaire waarin de besproken feiten nagespeeld werden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze zou op Netflix moeten staan volgens de beschrijving, maar die op Netflix is helemaal een andere film, een documentaire.

mcdaktari schreef:

Zeker weten?

Het is volgens mij een docudrama, dus een documentaire met nagespeelde scènes.

Aan de cast te zien moet het toch wel om dezelfde film gaan.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

kappeuter schreef:

Zeker weten?

Het is volgens mij een docudrama, dus een documentaire met nagespeelde scènes.

Aan de cast te zien moet het toch wel om dezelfde film gaan.

Ik zou zeggen kijk maar eens het moet eigenlijk een oorlogsfilm die in de jaren 40 afspeelt, en die op Netflix is een docu over een Syriër, dus ja ik ben heel zeker. Maar blijkbaar zijn er 2 films met dezelfde naam. En de poster is sowieso een andere dan die bij de Netflix versie hoort. Ik zou zeggen check het zelf maar eens, dan zie je dat de film niet klopt met de beschrijving

avatar van kinkymen

kinkymen

Dit lijkt mij een fout van netflix.

Als je de film 'Die Unsichtbaren' zoekt op netflix krijg je wel bovenstaande foto te zien, maar er zit een docu over een syrische asielzoeker achter. Zeer jammer

avatar van kinkymen

kinkymen

Filmvandaag valt het ook op:

Nieuw op Netflix: waargebeurde Duitse oorlogsfilm 'Die Unsichtbaren' - FilmVandaag.nl

Update: Als je de film op Netflix afspeelt, krijg je een andere film te zien dan de daadwerkelijke oorlogsfilm. Wij hebben contact opgenomen met Netflix over de fout en wachten een reactie af.