• 9.374.678 stemmen

Oorsprong: Sri Lanka / Frankrijk

Geregisseerd door: Sanjeewa Pushpakumara

Met onder meer: Anoma Janadari, Samanalee Fonseka en Mahendra Perera

Plot Davena Vihagun

Het is 1989 in een dorpje in Sri Lanka. Nadat haar man is ontvoerd, gemarteld en vermoord door militairen moet Kusum alleen voor haar acht kinderen en haar schoonmoeder zorgen. Nadat ze wordt mishandeld en verkracht en een aantal vreemde baantjes heeft, belandt Kusum in de prostitutie. Als ze in een bordeel werkt, houdt de politie haar aan. Dan wordt het nieuws bekend in het dorp en staat het leven van de familie op zijn kop.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richardus

Richardus

Ik wou 2* geven maar zelfs dat lukt me niet. Die anderhalf is omdat de regisseur, producer en actrice aanwezig me aardige mensen leken. En omdat het goed is misstanden te proberen te verbeelden.
Proberen...want alles hieraan was amateuristisch. Acteerwerk matig, regie tenenkrommend (nét niet in beeld, zeg maar) en het plotverloop zo shocking drama dat het absurd werd en ook niks wat we niet eerder zagen. Gelukkig dat Sri Lanka mooi gekleurde mensen en kleding heeft, de warme zaal gezellig vol zat (behalve die ene meid die huilend (en mss ook uit protest?) de zaal verliet bij de massaverkrachting en ach, de verwikkelingen ondanks de hoge cheesy-factor (erg hè) niet helemaal tenenkrommend werd. Wel slechtste van de IFFRdag totnutoe.