• 9.374.212 stemmen

Geregisseerd door: Katina Medina Mora

Met onder meer: Juan Pablo Campa en Patricia Garza

Gesproken taal: Spaans

Plot LuTo

LuTo gaat over de relatie tussen Luisa en Tomás. Een liefde die zowel natuurlijk als hartverscheurend kan zijn. Samen proberen ze hun relatie te redden door de verschillen te ontkennen en zich vast te houden aan de innige liefde die hun verbindt. Alles verslechtert wanneer ze er achter komen dat de liefde niet genoeg is.

Fijne film.

Korte maar scherpe samenvatting van een relatie die mooi begint, maar dan beetje bij beetje begint te verzuren. Niet vanwege grootse dramatische omslagen of tegenslagen, maar kleine dingetjes die wat beginnen wegen en schuren, en zich vooral gaan opstapelen.

Het is een film zonder al te veel toeters of bellen, maar wel met een zeker basisniveau. Visueel nooit opvallend, maar ook zeker niet saai of vervelend. Acteurs vond ik niet altijd even krachtig, maar op de juiste momenten weten ze toch wel hun personages goed en slim vorm te geven. Soundtrack is eerder subtiel en weinig opvallend, maar dat maakt dat het in ieder geval niet te sentimenteel is.

Een erg blije film is het niet en gezien wat korte omschrijvingen van de film links en rechts eindigt het ook niet al te happy, toch vind ik dat het open einde ruimte laat voor enig positivisme. Want 2 mensen beslissen niet bij elkaar te blijven in de goeie momenten maar nét in dat soort situaties waar de film mee eindigt. Wat mij betreft kan het dus gewoon nog alle kanten uit.

Vond het erg losjes, erg naturel en erg gevat. Het is een eenvoudig filmpje, maar het zit er wel knal op en dat zie je eigenlijk zelden in het genre. Het enige minpuntje is dat twee jaar misschien wat kort is voor de afkalvende relatie, maar dat feitje wordt niet eens expliciet aangehaald in de film dus ook dat valt makkelijk weg te cijferen.

avatar van IH88

IH88

LuTo

Kort en zeker in het begin krachtig. LuTo is zeker in het eerste half uur een interessant romantisch drama met een niet-chronologische vertelwijze. Alle fases in relatie komen voorbij. De eerste date, de liefdevolle momenten, de verwijdering, de ruzies, de ongemakkelijke stiltes en de onvermijdelijke breuk.

Het tweede half uur focust zich op de verwijdering en de ongemakkelijke stiltes en dat laat zich voelen. De film duurt maar een uurtje, maar voelt aan als een drie uur durend arthouse drama. Dat komt ook door het personage Tomas, wat een verschrikkelijk jaloers en zeurderig karakter is. Misschien realistisch, maar het is niet fijn om naar te kijken. De actrice Garza is wel goed als Luisa en sprankelt van het scherm. Jammer genoeg is Campa een zwart gat qua charisma en van chemie tussen de acteurs is geen sprake. Zeker na het eerste half uur had ik wat meer verwacht van deze kleine Mexicaanse film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Mooie film die ik vooral ben gaan zien vanwege de speelduur maar die me na verloop van tijd toch wel te pakken had - de film is zo kort dat ik 'm eventueel nog wel een keer kan zien. Lekker ingetogen relatiedrama, met als enige kritiekpunt dat de film nergens de diepte ingaat en dat die Tomás wel om erg onbenullige redenen jaloers was. Maar, absoluut de moeite waard verder. Fijn filmpje.

Voorlopig even 3,5*, kan misschien nog omhoog gaan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een kwartiertje leuk als het nog een fijn sfeerportret is van verliefde mensen en het meisje speelt goed de hele film door, maar daarna wordt die jongen vervelend en vraag je je nog 3 kwartier af waarom het meisje niet gewoon bij hem wegloopt. Heel origineel is dit ook niet, dit soort filmpjes met de man altijd als loser/kneusje/sukkeltje en het meisje met sympathie. 2,5*.