• 9.370.349 stemmen

Liebe Mich! (2014)

Komedie / Drama | 80 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Love Me!

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Philipp Eichholtz

Met onder meer: Lilli Meinhardt, Eva Bay en Davide Brizzi

Gesproken taal: Duits

Plot Liebe Mich!

Voor Sarah is het dagelijkse leven een strijd. Voor anderen komt zij over als luidruchtig, met een grote mond, onaangepast, tactloos, provocerend en genadeloos eerlijk. Dat ze op deze manier vervreemdt van haar medemensen kan haar blijkbaar niets schelen. Maar in werkelijkheid is Sarah verschrikkelijk eenzaam en wil ze maar één ding: iemand die van haar houdt.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Een echte komedie wordt het echter nooit, het blijft meer bij een luchtig drama met een vleugje romantiek. Lilli Meinhardt zet een rol neer als 'lastig' meisje maar wekt al snel sympathie op die ze de gehele film weet vast te houden. Dat ze de film hiermee naar haar toe trekt is absoluut niet erg want verder gebeurt er vrij weinig. De film kabbelt rustig door en is over het geheel bekeken best vermakelijk met als positieve uitschieter de scenes van Lilli Meinhardt samen met Christian Ehrich.

avatar van 93.9

93.9

Best prima Duitse film. Zit tussen komedie en drama in. Leuk geacteerd wel.

Zonder Netflix nooit gezien, denk ik.

avatar van Mercurio

Mercurio

Ik heb de humor gemist blijkbaar. Zwaar irritant die meid.

avatar van milan90

milan90

Weinig komedie aan, wat goed wordt weergegeven is de eenzaamheid van Sarah en dat ze niet wordt begrepen door haar directe omgeving. Haar kille vader die niet weet wat hij met zijn dochter aanmoet en zich al in een nieuwe levensfase bevindt. Eigenlijk lijkt ze verwaarloosd maar wordt niet duidelijk waaraan dat ten grondslag ligt of het moet gebaseerd zijn op de rol van vader. De film verveelt niet maar heb geen moment gehad naar een hoog kwalitatieve film gekeken te hebben. Die 5.5 op IMDB past precies in de film. Wel leuke lokaties in Berlijn waar de film is opgenomen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Ontzettend aangename verrassing van Netflix weer.

Toen ik eenmaal doorhad dat het helemaal niet van ons wordt verwacht dat we Sarah sympathiek vinden begon ik de film leuk te vinden: Sarah is een regelrechte reden om nooit aan kinderen te beginnen - Olli trouwens eigenlijk ook niet - maar na verloop van tijd fascineerde ze me. Om alle negatieve redenen weliswaar - is mijn generatie echt zo verwend en lui als zij? - maar hoe dan ook fascinerend. Tijdens die prachtig dromerige scenes met Sarah en Olli zwalkend, zoenend, dansend op de straten van Berlijn was ik definitief om. Jammer dat dat dromerige sfeertje niet wat vaker terugkomt, maar gelukkig is er dan nog die fijne soundtrack.

(De analyse van bovenstaande milan90 zie ik er totaal niet in terug. Noch dat haar vader kil zou zijn, noch dat ze verwaarloosd is, en ik denk eerder dat zij haar omgeving niet wil begrijpen ipv andersom.)

Een fijne 4,0*