• 9.374.148 stemmen

In the Presence of Mine Enemies (1997)

Drama / Oorlog | 100 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Geregisseerd door: Joan Micklin Silver

Met onder meer: Armin Mueller-Stahl, Charles Dance en Chad Lowe

Plot In the Presence of Mine Enemies

Een Rabbi probeert de moed bij zijn volk er in te houden tijdens de Tweede Wereldoorlog in een ghetto in Warshau, Polen. Zijn zoon echter, wordt na elke misdaad van de Duitsers in het ghetto, militanter.

Rabbi Adam Heller

Singer's Father

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Heb dit altijd we en tamelijk goede film gevonden, die vooral wordt gedragen door een zeer goede Armin Mueller-Stahl.

Het verhaal is fictief, maar speelt zich af in het getto van Warschau en de sfeer is wel goed in beeld gebracht.

Helaas geldt voor deze film alweer diezelfde opmerking als voor zovele filmen in dit genre, waarom Engelstalig ??

Laat elke nationaliteit zijn eigen taal spreken en de film krijgt een boost aan geloofwaardigheid. Maar blijkbaar wil men in de Verenigde Staten dat nog steeds niet begrijpen.

Daarom, goed, maar geen topfilm...

Ook eens opnieuw bekeken en blijf bij mijn mening, de grote fout is het taalgebruik!!!