• 9.372.440 stemmen

Met onder meer: Rebecka Josephson, Amy Deasismont en Annika Hallin

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 25 augustus 2016

Plot Min Lilla Syster

Voor de twaalfjarige Stella is haar grote zus Katja een goddelijk prachtige kunstschaatsster. Zodra ze echter ontdekt dat Katja alles weer uitspuugt wat ze eet, moet ze echter kiezen tussen haar loyaliteit aan haar zuster en haar bezorgdheid. Daarnaast heeft ze ook zelf nog problemen en zorgen die haar bezighouden.

Vanaf 30 juni in de bioscoop (EYE)

EDIT: verplaatst naar 25 augustus

avatar van Baggerman

Baggerman

Mmm, de foto op de poster zo bekijkende durf ik te wedden dat het meisje links Rebecka Josephson is en dat ze een kleindochter van Erland Josephson.

avatar van arno74

arno74

Een familiedrama over anorexia die vooral kijkt naar de impact ervan op de andere gezinsleden. De ziekte vormt de rode draad waaraan het verhaal van een gezin met twee dochters wordt opgehangen, waarvan eentje dus aan anorexia lijdt. Op de ziekte zelf wordt er nauwelijks ingegaan, de kijk erop is nogal afstandig en zelfs onvakkundig gezien de reactie van het gezin. Qua stijl wordt het verhaal zonder haast verteld. Aardig om gezien te hebben, maar na het zien ervan ben je qua kennis over anorexia niets opgeschoten, dat is misschien wel het grootste minpunt aan deze film. Zowel filmisch als inhoudelijk kon de film beter. Een magere 3*.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens meegepikt en vond het geen slechte film. Het verhaal verveelde verder niet en was toch eens interessant om gezien te hebben. De cast deed het ook prima en verder zag de film er prima uit. Toch wel eens het bekijken waard.

avatar van 93.9

93.9

arno74 schreef:

Een magere3* ?

avatar van AniSter

AniSter

Best wel goede film met een heftig verhaal als rode daad. Ik vond vooral Stella erg goed spelen. Daaraan kan menig volwassene nog een voorbeeld nemen (ten tijde van de film was ze 12 jaar!). Over het verhaal is al genoeg gezegd, alleen leken me sommige dingen nogal in het extreme doorgetrokken bijv. die ouders die het nog een paar dagen aan wilde kijken.... en het even wilde forceren met een glas water....

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

De regisseuse is erin geslaagd een mooie film te leveren, hoewel redelijk veilig en traditioneel. Maar het is wel een pakkende film vind ik persoonlijk. Ook niet erg moeilijk om te volgen. Maar toch heb ik het idee dat te veel in de fout gaat, wat vreemd is gezien de regisseuse zelf een anorexiaverleden heeft. Maar bepaalde dingen gebeuren toch die men normaal niet zou doen, en op het einde gaat het dan toch volledig uit de bocht. Als je ouders ontdekken dat je een probleem hebt, dan ga je dat verbergen, en als iemand met een eetstoornis ergens goed in is, dan is het wel diens eetstoornis verbergen. Men gaat eerst het vertrouwen van de ouders terugwinnen (heel vaak toch) en dan wanneer dat vertrouwen terug is, voortdoen. En geloof me, men is best behoorlijk slim daarin om dat te verbergen. Mensen met eetstoornissen behoren tot de meest vindingrijke mensen die er zijn, omdat ze volledig aangepast zijn aan hun eetstoornis, waardoor een eetstoornis ontdekken ook juist zo lastig is. Dat maakt het allemaal heel moeilijk. Wat vind ik dan vreemd. Dat zij "i can't eat this", "i can't eat this", niet eens een beet kan nemen, of ook maar een glas water drinken, terwijl mensen met eetstoornissen heel goed weten dat water juist essentieel is, en ze juist heel veel water drinken om ze vol te voelen of het metabolisme te versnellen enzovoort. Als je niet eens een glas water kan drinken, dan is het ook geen eetstoornis meer. En het is niet dat ze gedurende langere tijd geen water kan drinken, want een mens valt dood na 3 dagen zonder water. Dat gaat ook niet. En als je geen voeding binnen hebt, heb je ook geen water via die voeding, dus moet je nog veel meer compenseren. Een regisseuse die een eetstoornis heeft gehad, zou dat toch wel mogen weten, vind ik. En dan ben ik misschien kritisch maar het is een cruciale fout, en dan herval je weer in de duizend-en-één clichès, ook al was het tot een gegeven moment de beste anafilm die ik al tot dusver had gezien, en eerlijk gezegd is dat het nog steeds omdat de lat zo laag ligt, en omdat het veel andere dingen wel goed doet. Zoals hoe haar zus eronder kan lijden, of deels zelf geinspireerd geraakt en opkijkt naar haar zus en veel overneemt. Het doet veel details goed. Maar het slaat niet altijd de juiste noot. Daarnaast toch het gevoel dat er nog méér inzat. Ik heb de short van deze regisseuse Eating Lunch ook gezien, en ik was daar meer onder de indruk van, en dat bewijst voor mij dat er meer inzit. Het is gewoon het had meer kunnen zijn en qua verbergskills komt het niet geloofwaardig over.

avatar van MH040

MH040