• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: William A. Levey

Met onder meer: Ron Palillo, Abigail Wolcott en Carel Trichardt

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Hellgate

"Beyond the darkness terror lives forever."

Een motorbende verkracht en vermoordt het jonge meisje Josie. Vele jaren later vindt de klusjesman van Josie's vader een bijzonder kristal dat er voor kan zorgen dat de doden weer tot leven komen. De vader besluit om zijn dochter weer tot leven te brengen. En iedere jongen die vanaf dat moment met Josie in aanraking komt, zal een gruwelijke dood sterven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Redelijk filmpje met overduidelijk jaren '80 horrorsfeertje. Plot, uitvoering en acteerwerk zijn flink matig, maar hier en daar kent de film eigenlijk nog best een paar geinige over-the-top momenten. Het plot boeit eigenlijk niet, het is dat sfeertje en die paar scènes die het 'm doen.

avatar van moviemike

moviemike

Wat werden er in de jaren 80 toch geweldige horrorfilms gemaakt.;)

Zoals deze vind je ze niet meer.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Stompzinnig en goedkoop.

avatar van mikey

mikey

Ik verwachtte beslist niet 'de film die alle andere overbodig zou maken' maar zoiets slechts heb ik echt, echt nog noooit eerder gezien. Die goudvis is misschien het enige aardige (maar ook extreem slecht) aan deze film. Verder valt er niets meer te relativeren. 0,5.

avatar van davy_p

davy_p

zo slecht vind ik dit ook weer niet. ok dit is zeer lowbudget maar er zijn nog slechtere horrorfilms

avatar van Film Pegasus

Inderdaad gewoon een lowbudget film. Absurde film. Raar dat mensen zo'n films uberhaupt willen maken... Maar toch valt het nog mee om te zien. Ik heb al erger films tegengekomen. Bizarre scenes ook met die goudvis en de schildpad...

avatar van ingmarz

ingmarz

k snap helemaal niets van de film, er zit niet echt een groot verhaal in of wel, de effecten zijn kei nep, de acteurs zijn uber slecht en dat was het dan wel weer.

avatar van FillumGek

FillumGek

Troep. Acteerwerk lijkt nergens op, de effecten zijn waardeloos en het verhaal is niet iets om over naar huis te schrijven. De make-up en kostuums leken af en toe op slechte carnavalsoutfits en van spanning was al helemaal geen sprake. Hier en daar een grappig moment maar meer is het ook niet.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Absolute bagger!!!Ik heb echt in JAREN geen zo ontzettend slechte Horrorfilm gezien.Acteerwerk,sfx,verhaal,sfeer alles waardeloos.

Ik ben ook alleen in bezit van deze film,omdat ik bij de free record shop zo'n verzameldoos met 20 Horrorfilms gehaald heb.

avatar van akira124

akira124

Afschuwelijk wat een hel.

0.5 *

avatar van Noodless

Noodless

Een dikke nul over de hele lijn !

avatar van EVIL '84

EVIL '84

bedroevend slecht!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Er wordt nog redelijk goed geprobeerd een mysterieus sfeertje te creëren, maar Hellgate verliest zich te vaak in vervelende humor (bij de goudvis-scène moest ik wel even lachen) en de daarbij behorende weinig zeggende personages. De VHS-hoes vermeldde dat we hier te maken zouden krijgen met dezelfde SFX-team van Hellraiser, maar daar komt maar erg weinig van terecht, wat een afknapper was. Toch nog twee puntjes voor een aardig sfeertje.

avatar van Reinbo

Heerlijk sfeervol filmpje. Fijn concept, goede sfx en een lekker wijf. Typische 80's fun. En een goede.

Begrijp de lage beoordelingen van 80's horror fans totaal niet.

avatar van mikey

mikey

Sorry, ik heb de film weggegeven en kompleet vergeten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik dacht dat ik deze hoger had staan.

avatar van Reinbo

Ja, dat verdient die wel. Maar dankzij je enthousiaste reactie gister ben ik 'm direct gaan kijken. Vind overigens dat deze poster meer in lijn is met wat de film is dan de dvd hoes die vooral op gore hint. Zitten overigens wat prima old school effecten is, maar het is vooral de 80's sfeer waarop de film haar punten scoort.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zo slecht vond ik hem niet.

Uitwerking en FX zijn zeker niet denderend maar het blijft toch allemaal vermakelijk en vrij sfeervol.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hmm, lekker hoor! Mistige, nachtelijke filmsets met blauw geschminkte doden en ontploffende goudvissen. Fijne (bovennatuurlijke) 80's horror. Wellicht wat 'zuinig' gevuld, maar met enorm veel sfeer en het nodige naakt/verleiding. Wellicht wat te tam om echt hoog te eindigen, maar hoe dan ook een fijn traditioneel filmpje.

avatar van smoozycat

smoozycat

Een van de slechtste films die ik heb gezien. Maar toch 1ster omdat er nog velere slechte zijn

avatar van namingway24

namingway24

Hellgate is een horrorfilm uit het staartje van de jaren '80, maar een aantal kleine pluspunten maken hier geen essentiële film van.

De special effects waren trouwens best wel aardig. De hoogtepunten waren de ontploffende goudvis en de op een vreemde manier erg enge ge-reanimeerde schildpad. De in mist gehulde sets waren ook wel mooi, maar niet genoeg om het trage verhaal echt boeiend te maken. Het concept was best wel aardig, maar het werd al snel stuurloos.

De personages zijn misschien wel de vervelendste die ik in tijden gezien heb. Ze maken slechte grappen, praten tegen elkaar met bizar lange pauzes, en nemen de meest knotsgekke beslissingen. Die acteerkunsten lagen trouwens aan het feit dat de film helemaal niet in de VS maar in Zuid-Afrika gemaakt is.

Het meest fascinerende aan de film vond ik de verschijning van Abigail Wolcott als de bloedmooie, verleidelijke Josie. Ze praatte af en toe op dezelfde rare wijze en toon als de rest, maar dat gaf haar juist een onschuldige, mysterieuze kwaliteit. Ze had prachtige indringende blauwe ogen die extra mooi uitkwamen door de witte make-up. Ze had ook een prachtig lichaam en was niet te beroerd om dat te laten zien.

Maar Wolcott was echt één van de schaarse highlights in een voor de rest matig '80's product. Want horror uit de jaren '80 mag dan één van mijn favoriete genres zijn, matig blijft matig...

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Toch wel een teleurstellend filmpje. Had er wat meer van verwacht. Daarom scoort deze film bij mij net een onvoldoende.

avatar van HK Senator

HK Senator

Uitmuntend slecht!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Tja dit ging toch gewoon nergens over, begon nog vrij aardig met die gemuteerde vis en tot leven gewekte schildpad maar toen leek het budget op. Daarna is het gewoon onzin met heel af en toe wat gore en bloot maar uiteindelijk gewoon traag en saai.

avatar van Phantasm

Phantasm

Van deze zooi moet je echt houden, geen echt verhaal, te traag en het is gewoon vervelend om naar te kijken.

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Wat een onzin, maar wel fijne onzin. Origineel ook met leuke sfx en goede (en slechte) gore, naakt en slechte kapsels. Heb me hier prima mee vermaakt. 91 minuten, wat een heerlijke speelduur..

3,5

avatar van Woland

Woland

Heel erg jaren '80, wat op zich qua sfeer wel fijn is. Maar buiten de sfeer en het nog wel aardige begin als dat rare kristal uitgeprobeerd wordt op een goudvis en een schildpad, was dit toch wel doorbijten. Het verhaal is all over the place en slaat als een tang op een varken, en tussen alle prullen met waardeloos acteerwerk die ik afgelopen maand heb gezien was dit toch misschien wel het dieptepunt. De pogingen tot humor en de special effects maken het allemaal niet veel beter, het is voornamelijk goedkoop zonder richting charmant goedkoop te geraken.

avatar van Collins

Collins

Twee mannen en twee vrouwen in een spookstadje waarin elke vreemdeling door de vader van een vervloekte jonge vrouw wordt neergeschoten. Een ander gevaar schuilt in een lichtgevend kristal dat de doden tot leven kan wekken. Een object dat in plaats van een sinistere sfeer vooral een sfeer creëert waarin de lachspieren ten volle kunnen worden benut. Zo is er een scène met een goudvis die hilarisch is terwijl die waarschijnlijk als angstaanjagend zou moeten worden beleefd. Dezelfde vrolijkheid overviel me tijdens een enge scène met een agressieve schildpad. En zo waren er gelukkig meer momenten die vrolijk wegkeken.

Hellgate is geen goede film en het beste is om alle ellende die voorbijtrekt dan maar lachend te ondergaan. In Hellgate gebeuren stompzinnige, saaie en zinloze dingen. Soms ook gebeurt er helemaal niets. De spanning is ver te zoeken. Het acteerwerk is slecht. De speciale effecten zijn lachwekkend en had men net zo goed niet kunnen inzetten. Niet helemaal waar. Eén scène is best ok en is een positieve verrassing in de film. Het gaat om een bloedige wurging die een leuk stukje gore oplevert.

Zoals het een film uit de jaren 80 betaamt, is er nog een beetje bloot te zien. Gezien het niveau van de film zou je smakeloosheid of naaktheid uit de categorie der koeienuiers verwachten, maar dat is niet zo. Het bloot is eigenlijk veel te verfijnd voor een film als Hellgate en is zowaar een tweede fijne verrassing. Verder is Hellgate een erge film. Stompzinnig verhaal. Slecht acteerwerk. Geen sfeergevoelig camerawerk. Het is ach en wee. Gelukkig valt er wat te lachen.