• 9.372.990 stemmen

Bastardo, Vamos a Matar (1971)

Western | 97 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: Bastard, Go and Kill

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Gino Mangini

Met onder meer: George Eastman, Lincoln Tate en Scilla Gabel

Gesproken taal: Italiaans

Plot Bastardo, Vamos a Matar

Chaco is een Mexicaan die op de vlucht is voor veel mensen. Hij krijgt ten onrechte de schuld voor het doden van een aantal Mexicaanse veehouders. Iedereen weet dat hij het niet gedaan heeft, maar het bewijs is wel erg substantieel. Chaco ontsnapt en gaat met de hulp van een premiejager achter de echte moordenaars aan.

Roger / Gringo

Tobia Velasquez

Timothy - Drunk

avatar van thunderball

thunderball

Deze Spaghetti western, onder de titel Chaco, vorige week bekeken.

Eastman is één van die acteurs, die bijna nooit worden genoemd in lijstjes van favoriete Spaghetti western acteurs, maar waar ik zelf een enorm zwak voor heb. Hoewel hij ook ietwat slungelig overkomt, heeft hij een bepaald soort van charisma, wat ik uitermate passend vind in dit specifieke genre.

Meestal vertolkt hij een ietwat sjofele Mexicaan en ook nu is dat weer het geval en wordt hij achterna gezeten door bounty killer Tate, die hij iedere keer weer de loef weet af te steken. Uiteindelijk strijden ze samen tegen de echte schurken van het verhaal.

Klinkt goed? Wel, laat je niks wijs maken, want deze film is toch voornamelijk een parodie en waarschijnlijk meer beïnvloedt door Trinity, dan door Leone.

Oja, er zit ook nog een klefferige dame achter Eastman aan, gespeeld door Antonella Steni (eigenlijke naam: Antonietta Stefanini ), die hem mee naar het altaar wil slepen, maar ook daar weet hij keer op keer aan te ontsnappen.

Redelijk vermakelijk, met een paar goede schurken en twee coole hoofdrolspelers.

Een dikke zes, ofwel 3 sterren.