• 9.371.326 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigde Staten / Uruguay

Geregisseerd door: Mitch Dickman

Plot Rolling Papers

Op 1 januari 2014 wordt er geschiedenis geschreven in The Denver Post. Marihuana voor recreatief gebruik vliegt van de schappen in Colorado. De krant besteedt er uiteraard aandacht aan. Maar niet zomaar. Vanaf die dag is Ricardo Baca de eerste 'wiet-journalist' van de Verenigde Staten. En hij neemt zijn taak uiterst serieus.

avatar van Zinema

Njah.

Ik ben zelf geen roker, dus op zich is het geen onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt. Toch vind ik het altijd wel interessant om te zien hoe publieke opinie gevormd wordt rond iets wat relatief schadeloos is, zeker als je daar ons aller alcoholverbruik tegenover legt.

Op zich is dat ook zo'n beetje de bril waardoor ik deze docu bekeken heb, maar dan voel je toch dat er nog een beetje kinderachtig rond de legalisatie gedaan wordt. Sowieso is die wiet-fascinatie in Amerika nogal onbegrijpelijk, maar van een krant zou je toch wat meer verwachten.

De focus van het hele wiet-gebeuren ligt toch nog vooral op het stoned zijn, iets wat bij alcohol niet het geval is. Je vind niet zoveel reputabele whiskey reviews die doorbomen over hoe lekker dronken je er wel niet van wordt. En er wordt ook niet lustig doorgezopen om na te gaan wat het effect is bij voldoende inname. Het smaak-aspect van wiet lijkt dan ook véél en véél kleiner te zijn. Maar allicht dat dat nog wel komt wanneer de hele giechelcultuur rond het plantje eindelijk weggetrokken is.

Verder wat seutige hoofdpersonages in deze docu, er wordt ook niet bijster veel verteld. Had allemaal een stuk interessanter gekund.