• 9.372.961 stemmen

Geregisseerd door: Nagesh Kukunoor

Met onder meer: Krrish Chhabria, Swastik Ram Chavan en Vibha Chhibber

Gesproken taal: Hindi

Plot Dhanak

In een klein dorpje in India wonen de tienjarige Pari en de achtjarige Chotu. Ze hebben al jong hun ouders verloren en wonen bij hun oom en tante. Chotu is blind, maar het zonnestraaltje van het dorp en Pari is zijn gids door het dorp. Ze heeft hem ooit beloofd dat hij op zijn negende weer zal kunnen zien. Als ze een poster ziet van de Bollywoodster Sharukh Khan met daarop de oproep aan mensen om hun ogen te doneren, is ze er van overtuigd dat haar held haar kan helpen dit te verwezenlijken.

avatar van goliathje

goliathje

De eerste 'Bollywood' film die ik ooit gezien heb. Cliché's, verheerlijking van personen, godsdienst, je komt het allemaal tegen. Maar zonder meer wel de moeite waard om een zo'n film gezien te hebben, hoewel de voorspelbaarheid wel heel hoog is. Mooi gefilmd, met veel kleur en een fraai beeld van de omgeving. Een echte road movie, die mij door de ruime variatie en de kennismaking met de cultuur voldoende geboeid heeft om de film af te kijken.

avatar van Movsin

Movsin

Avontuurlijke Indische (jeugd)film met mooie kleuren, verzorgde beeldvormingen en twee uiterst charmante hoofdrolspelertjes.

Film wil precies aantonen dat er veel meer behulpzame en liefdevolle mensen zijn dan anderen en dat met diezelfde liefde en wilskracht er heel wat goeds te bereiken valt. Nogal wat beeldspraak en verheerlijkingen komen er aan te pas en ook heel wat zang, dans, uitbundigheid en optimisme...het voorspelbaar (wat schaadt het ?) feelgoodeinde aankondigend

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Prachtig opgenomen film met twee prima kinderen in de hoofdrol en een paar grappige bijrollen van de volwassenen. Had met een kwartiertje korter gekund.