• 9.372.747 stemmen

Geregisseerd door: Giulio De Santi

Met onder meer: Bonini Mino, Massimo Caratelli en Maurizio Zaffino

Gesproken taal: Italiaans

Plot Infidus

"Revenge isn't fair... and blood follows blood"

Rome. Massimo's geest wordt geplaagd door beelden van zijn vrouw, die een gewelddadige dood stierf in de handen van een criminele bende die betrokken is bij de handel in snuff films. Hij leeft nog voor één ding: diegene die verantwoordelijk is, te pakken krijgen. Barabba, een onlangs vrijgelaten gevangene, hoopt de belofte die hij aan zijn vader gaf te houden en een nieuw leven te beginnen met zijn broer, Spaccio, ver weg van de gewelddadige wereld waarin zij leven. Maar dan komt Barabba tot de ontdekking dat zijn broer banden heeft met een snuff bende.

avatar van EW101

EW101

Hier heb ik wel zin in!

avatar van Shinobi

Shinobi

Wauw, voor de verandering eens iets anders dan horror uit de stal van Necrostorm.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mja, voor wat het waard is. Uiteindelijk is het gewoon weer een trashy splatter flick Trailer doet me ergens een beetje denken aan het werk van Iskanov.

avatar van Shinobi

Shinobi

Nu ik de trailer zie, lijkt de film inderdaad terug te grijpen naar het bekende splatter gebeuren waar ze bekend om staan.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Lekkere bloederige slash film. Gelukkig wordt er niet teveel in gepraat, want dan merk je hoe slecht het eigenlijk is. Het einde kan volgens mij en de natuurkundige wetten niet, maar dat mag de pret niet drukken. Als je een film wil kijken voor het macabere dan is dit een fijne weg kijk film.

avatar van joolstein

joolstein

Necrostorm Productions, de Italiaanse studio die ook verantwoordelijk was voor Adam Chaplin en Hotel Inferno komt ditmaal met een grimmige en grafische verhaal van wraak en wordt getoond vanuit het perspectief van twee verschillende slachtoffers. Geschoten in en rond de achterbuurten van Rome, voornamelijk in zwart en wit (behalve de dromen en flashbacks, die in full colour worden gepresenteerd) En laat je niet misleiden want dit is Necrostorm en doet precies waarom ze zo goed zijn! Regisseur Giulio De Santi (Hotel Inferno) heeft naast de regie ook meegeschreven aan de film Het geweld is dan ook van de meest grafische en intense bloed en gore die we kunnen verwachten. De verdorvenheid spat van je scherm! Het verhaal wordt zeer visueel verteld, met niet veel dialoog. In het Italiaans met Engelse ondertitels. Beide hoofdrolspelers weten daarnaast prima emoties over te brengen wanneer ze afzonderlijke hun weg naar gerechtigheid beginnen. Verdeeld in zes hoofdstukken, die zo de samengevoegde themasegmenten verdelen. Dit is een indrukwekkende film met een duister en wreed verhaal over snuff-films, verraad en wraak en die zowel gewelddadig verontrustend is maar op hetzelfde moment ook oprecht en emotionele momenten weet te tonen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tegenvallende Necrostorm.

Infidus is het levende bewijs van dat sommige studio's het beter binnen hun boekje kunnen houden met films. Als bedrijf komen ze vooral tot leven met horrorfilms die een grote portie bloed en ingewanden bevatten. Infidus is een misdaadfilm (met een grote portie bloed en ingewanden) maar dat heeft toch wat minder effect.

Sowieso is dat zwart-wit gebeuren hier tekenend voor De Santi die zich geen raad wist met de film. Leek zich totaal niet op z'n plek te voelen, en de film wordt ook niet veel rauwer van de zwart-wit kleuren. Misschien lijkt het daarmee uit de jaren 2000 te komen, maar of dat nou het effect was waar De Santi op uit was? Ik weet het niet zeker.

Acteerwerk is verder ook maar half, acteurs lijken totaal niet in hun personages te passen. Zijn verder ook erg lege personages die uit gebakken lucht bestaan. Komen elkaar eerder toevallig tegen en dat was voor de schrijver al reden genoeg om verder te schrijven. Voor een misdaadfilm moet dit toch echt de leegste zijn die ik ben tegengekomen.

Gelukkig heeft Necrostorm wel een geheim wapen dat altijd wel weet te werken in hun films, en dat is de grote hoeveelheid aan bloedfonteinen. Ondanks dat er minder van is gaat de finale van Infidus er lekker hard aan toe met een aantal gruwelijke beelden. Einde vond ik eigenlijk ten opzichte van de rest van de film ook briljant bedacht. Heb goed gelachen daar.

Verder lijkt deze film van Necrostorm binnen terrein te zijn waar ze beter uit vandaan hadden kunnen blijven. Iets toevoegen doet het ook niet echt, leek vooral een uitstapje te zijn van de Necrostorm-leden omdat al dat horrorgedoe uiteindelijk saai werd. Leuk voor een keertje, maar sommige mensen kunnen het maar beter bij hun roots houden. Infidus is daar een goed voorbeeld van.