• 9.373.666 stemmen

Geregisseerd door: Ping Wang

Met onder meer: Shu Pei-Pei en Karen Yip Leng-Chi

Gesproken taal: Mandarijn

Plot E Hu Cun

De misdadige inwoners van de Village of Tigers, onder leiding van Hu Jiao, plotten de moord op Lo Hong Shun. Het is niet de eerste keer dat ze een aanslag plegen op Shun, maar deze keer lijkt het gelukt te zijn. Althans, dat dachten ze toch totdat blijkt dat ze de verkeerde hebben vermoord. Ondertussen ontdekt Chiu Ku-niang van de Ba familie dat haar broer samenwerkt met Hu Jiao en daarmee de eer van haar familie bezoedelt. Ze besluit om hem tegen te houden, maar Hu Jiao smeedt het complot om de Ba familie te gebruiken in zijn strijd tegen Lo Hong Shun.

avatar van Metalfist

Metalfist

Jackie Chan en het fenomenale eindgevecht

Voordat Jackie Chan echt bekend werd met zijn typische mix van martial arts en kung fu speelde hij, zoals de meeste acteurs natuurlijk, verwaarloosbare bijrolletjes in soms al even verwaarloosbare films. Chan heeft echter ook in een aantal Shaw Brothers producties meegespeeld (onder andere The Golden Lotus) en dus ook in deze Village of Tigers. Blijkbaar een nogal onbekende Shaw Brothers film aangezien hij zelfs nog niet op de site was te vinden.

Ik ben altijd wel te vinden voor een kung fu filmpje van de Shaw Brothers, maar Village of Tigers is een wat vreemde zit. Met een speelduur van ongeveer 80 minuten leveren Ping Wang en Feng Yueh een fragmentarische film af waar wel erg veel plot in korte tijd wordt geperst. Het draait allemaal rond de moordpoging op Lo Hong Shun, maar het plot verdwaalt al snel in een doolhof van persoonsverwisseling en verschillende verhaallijnen die nooit echt worden uitgewerkt. De film bevat dan ook nog eens een serieuze portie actie waardoor er zowaar nog minder tijd is om het plot uit de doeken te doen. Stoort dat? Niet echt aangezien de actie er hier wel erg goed uitziet. Zeker het laatste kwartier dat gewoon aan één stuk knokwerk is, is erg leuk gedaan. Ik denk dat er op een bepaald moment meer dan 20 personen door je scherm huppelen en de choreografie (met een eervolle vermelding voor de scène met de touwen) is gewoon erg degelijk.

De grote rollen van Jackie Chan heb ik ondertussen wel gezien, met uitzondering van hier en daar eens een wat recentere film geloof ik die is uitgekomen vooraleer ik mijn to-see lijst samenstelde. Deze Village of Tigers is dan ook een film waar hij amper in voorkomt en ik kan me zelfs niet meer herinneren of hij überhaupt dialoog heeft. Wil je de film enkel voor Chan zien, dan heb je geluk omdat hij al in de eerste minuten is te zien. Voor de liefhebber: hier is hij te zien. Soit, het hoort natuurlijk niet om enkel Chan te gaan hier. Pei-pei Shu en Hua Yueh stelen de show (zeker in het laatste kwartier dus), maar er is op zich eigenlijk weinig op de rest van de cast aan te merken.

Beetje twijfelgeval dit. Qua actie ziet dit er uitstekend uit, maar op de overige gebieden stelt Village of Tigers wel wat teleur. Er is gewoon teveel plot om in deze korte speelduur te proppen en geen enkele verhaallijn komt eigenlijk echt tot zijn recht. Shaw Brothers, het blijven films die leuk zijn om eens een keer gezien te hebben, maar er zijn er betere dan deze.