• 9.372.586 stemmen

Prometo um Dia Deixar Essa Cidade (2014)

Thriller | 90 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: I Swear I'll Leave This Town

Oorsprong: Brazilië

Geregisseerd door: Daniel Aragão

Met onder meer: Bianca Joy Porte, Zé Carlos Machado en Sergio Marone

Gesproken taal: Portugees

Plot Prometo um Dia Deixar Essa Cidade

Een gewoon baantje, een eigen huis en iemand die van haar houdt - dat is alles wat Joli Dornelles wil. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan voor een crackverslaafde die net is ontslagen uit de afkickkliniek. Zeker als je arts niet gelooft in je genezing en dat ook zegt, je schoonzus gewoon doorgaat met gebruiken en je vader, degene die je heeft laten opsluiten, je inzet om zijn politieke ambities waar te maken. De toch al niet bijzonder stabiele Joli zakt steeds dieper weg in waanbeelden en vliegt uiteindelijk finaal uit de bocht.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hier keek ik erg naar uit gezien het thema en omdat het werd aangekondigd als een soort psychedelische trip. Helaas viel dat toch wat tegen en werd het niet 'mijn' verwachte IIFR-topper. De film is zeker bevreemdend en er zitten een paar aardige shots in, maar de muziek en de vrouwelijke hoofdpersonage werkten behoorlijk op m'n zenuwen, ook al speelde ze goed. Het sfeertje en de "verwarring tussen vader/vriend mogen er wel zijn trouwens.